Από το twitter έμαθαν στην Oxford την οδηγία του ΥΠΠ για σχίσιμο σελίδας βιβλίου τους

Εις γνώση των εκδόσεων Oxford η ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας για σκίσιμο σελίδας σε ένα από βιβλία τους για τη Β΄Λύκειου!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι εκπαιδευτικοί του μαθήματος των Αγγλικών πήραν ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο ζητείτο από τους καθηγητές η αφαίρεση της σελίδας 36 του βιβλίου «Oxford Discover Futures 3, Workbook» δηλαδή –όπως αναφέρει η εγκύκλιος- να σκιστεί πριν δοθεί το βιβλίο στους μαθητές.

Οι εκδόσεις Oxford ενημέρωθηκαν για το γεγονός αυτό και θα τοποθετηθούν όταν διερευνήσουν ενδελεχώς το ζήτημα.

Να σημειωθεί πως το αρμόδιο υπουργείο δεν τοποθετήθηκε, με την ΟΕΛΜΕΚ να ζητά ενημέρωση από τον Υπουργό Παιδείας κατά ποσόν ισχύει το ότι δόθηκαν οδηγίες για σκίσιμο της σελίδας.

Όπως δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος της οργάνωσης, Κώστας Χατζησάββας, το ζήτημα θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στην αυριανή συνεδρία της γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ ενώ τόνισε ότι θα ζητηθεί και συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση υπέδειξε ότι πρόκειται για σοβαρό ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει όλους. Αυτό που έχει σημασία, τόνισε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ δεν είναι το ποιο πρόσωπο απεικονίζεται σε ένα βιβλίο αλλά να αποκτήσουν τα παιδιά κριτική σκέψη έτσι ώστε να αποκτήσουν λογική και να μπορούν να κρίνουν από μόνα τους.

Θα το χειριστεί ο Προδρόμου

Σε επικοινωνία μας με το υπουργείο παιδείας, μας λέχθηκε πως το θέμα θα τύχει χειρισμού από τον Υπουργό μόλις επιστρέψει από την Ελλάδα στην οποία απουσιάζει για την κηδεία Θεοδωράκη.

Ενώπιον υποδιευθυντών το σκίσιμο σελίδων και τις παίρνουν σαν απόδειξη!

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο αφυπηρετήσας πέρσι εκπαιδευτικός Στέλιος Αχνιώτης, ανέφερε ότι συνάδελφοι του τον παρακάλεσαν να αναρτήσει στο διαδίκτυο την οδηγία που στάληκε ηλεκτρονικά στους εκπαιδευτικούς των αγγλικών και υπογράφεται από ανώτερους αξιωματούχους του υπουργείου παιδείας.

Πρόσθεσε ότι τα βιβλία σχίζονται ενώπιον υποδιευθυντών οι οποίοι επιβλέπουν και παίρνουν ως τεκμήριο τις σελίδες. Ο κύριος Αχνιώτης κατήγγειλε ότι στα σχολεία επικρατεί μια φοβική ατμόσφαιρα με αφορμή και την υπόθεση της δίωξης του διευθυντή και εικαστικού Γιώργου Γαβριήλ για τα έργα του. Επέκρινε επίσης την ΟΕΛΜΕΚ ότι αποφεύγει να πάρει θέση για το θέμα από σήμερα και ροκανίζει το χρόνο λέγοντας ότι θα αποφασίσει αύριο η γραμματεία της, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να σκιστούν όλο και περισσότερες σελίδες από το βιβλία των αγγλικών.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης κατήγγειλε στον ΑΣΤΡΑ ότι η οδηγία για το σχίσιμο της σελίδας του βιβλίου δόθηκε από το γραφείο του υπουργού παιδείας.

Τόνισε ότι επι της ουσίας η καταστροφή βιβλίων παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Οι συμπεριφορές του υπουργείου παιδείας αυτής της κυβέρνησης και ειδικά του κυρίου Προδρόμου ,τόνισε, εκπέμπουν συντηρητισμό, σκοταδισμό και αυταρχισμό που δεν συνάδει με την σύγχρονη εκπαίδευση.

Ο κύριος Χριστοφίδης κατήγγειλε επίσης ότι ο υπουργός παιδείας έστειλε οδηγία να παίζονται στα σχολεία δυο μόνο τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.