Εισηγήσεις Γονέων Μέσης στον Υπ. Παιδείας για βελτίωση του θεσμού Αξιολόγησης Μαθητή

Σε σειρά εισηγήσεων για βελτίωση του θεσμού της Αξιολόγησης του Μαθητή μέσα από τα τετράμηνα, έχει καταλήξει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία κατά την τακτική συνεδρία του Διοικητικού της Συμβουλίου προέβη σε ανάλυση της εφαρμογής του θεσμού και απέστειλε στη συνέχεια τις εισηγήσεις της στον Υπουργό Παιδείας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή τους, οι οργανωμένοι γονείς αναφέρουν ότι οι εισηγήσεις έχουν κατηγοριοποιηθεί σε βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες, με τις βραχυπρόθεσμες εισηγήσεις να αποσκοπούν στη βελτίωση της εφαρμογής του θεσμού κατά το Β’ τετράμηνο από φέτος και μπορούν να εφαρμοστούν με εγκυκλίους.

Οι μακροπρόθεσμες εισηγήσεις, επειδή απαιτούν νομοθετική ρύθμιση, στόχο έχουν τη βελτίωση του θεσμού την επόμενη σχολική χρονιά, αναφέρουν.

Εξάλλου, οι οργανωμένοι γονείς έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, με σκοπό τη διεξοδική συζήτηση των προβληματισμών και των εισηγήσεων τους.

Παράλληλα, σημειώνουν πως θα επιδιώξουν συναντήσεις και με τους υπολοίπους εκπαιδευτικούς εταίρους, με στόχο τη βελτίωση του Θεσμού της Αξιολόγησης του Μαθητή και παράλληλα τη βιώσιμη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.