Εισηγήσεις για τις Παγκύπριες Εξετάσεις θα αποστείλουν οι γονείς Μέσης

«Η μάχη με το χρόνο, το σημαντικότερο πρόβλημα»

 

Επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας και στην Υπηρεσία Εξετάσεων, έτσι ώστε να δώσουν κάποιες εισηγήσεις σχετικά με το πρόγραμμα των Παγκύπριων Εξετάσεων, θα αποστείλουν οι οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που υπάρχουν από μαθητές και γονείς σχετικά με το πρόγραμμα των Παγκύπριων Εξετάσεων, ο κ. Διονυσίου είπε ότι το πρόγραμμα των Παγκύπριων Εξετάσεων δημιουργεί κάποιες ανομοιομορφίες μεταξύ των διαφόρων κλάδων.

Παραδείγματος χάριν, είπε, για τον κλασικό (κλάδο) υπάρχει περισσότερη άνεση, ενώ για τον πρακτικό και κυρίως αυτούς που εξετάζονται στην ιατρική, φαίνεται ότι είναι πολύ στενός ο χρόνος μεταξύ των μαθημάτων «και αντιλαμβάνεστε ότι ο βαθμός δυσκολίας για να κερδίσεις θέση στο Πανεπιστήμιο όσον αφορά την ιατρική είναι πολύ μεγάλος».

«Άρα θα έπρεπε να μη δημιουργείται άγχος με το χρόνο, ενώ αντίθετα θα έπρεπε να υπήρχε μεγαλύτερη απόσταση. Υπάρχει η περίπτωση του εμπορικού κλάδου που δίνει συνεχόμενα μαθήματα καθημερινώς και υπάρχει και η περίπτωση των παιδιών της τεχνικής που δίνουν δύο μαθήματα την ίδια ημέρα», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Διονυσίου είπε ότι θα μπορούσε να γίνει αυτό που γινόταν και κάθε χρόνο, «δηλαδή θα μπορούσε να μας έστελναν το πρόχειρο πρόγραμμα, εκ των προτέρων να δίναμε τις απόψεις μας, έτσι θα αποφεύγαμε σίγουρα κάποια θέματα, τα οποία παρατηρούνται αυτή τη στιγμή».

«Σίγουρα η άποψη που είπε το υπουργείο ότι τα παιδιά δεν περιμένουν την τελευταία μέρα να διαβάσουν είναι σωστή, όμως από την άλλη να μην ξεχνάμε ότι οι τελειόφοιτοι που θα δώσουν Παγκύπριες είναι από τον περασμένο Μάρτη που ταλαιπωρούνται με τη διαχείριση της πανδημίας. Άρα, θα έπρεπε να τους προστατέψουμε και να μην τους προκαλέσουμε περισσότερο άγχος. Εμείς θα στείλουμε επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας και στην Υπηρεσία Εξετάσεων, έτσι ώστε να δώσουμε κάποιες εισηγήσεις, αν μπορεί να διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα, με σκοπό να αποσυμπιέσουμε αυτό το άγχος που υπάρχει αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Αν χρειαστεί, συνέχισε ο κ. Διονυσίου, να πραγματοποιήσουν και κάποια συνάντηση, σίγουρα είναι στη διάθεση του Υπουργείου Παιδείας.

Ερωτηθείς για το πότε αναμένεται να ανακοινωθεί η εξεταστέα ύλη των εξετάσεων, ο κ. Διονυσίου είπε ότι από την ενημέρωση που έχουν είναι πως η εξεταστέα ύλη αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι και την Παρασκευή 9 Απριλίου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.