Εισήγηση ΑΚΕΛ να εξεταστουν και οι μεγαλομετόχοι ΜΜΕ για ΠΕΠ και δάνεια

Ο Δημήτρης Συλλούρης ζήτησε από τα μέλη της Ad Hoc Επιτροπής να δώσουν ονόματα πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, για διερεύνηση θεμάτων που αφορούν δάνεια.

Υπενθυμίζεται ότι η επιστολή του Γενικού Ελεγκτή που δόθηκε στα μέλη της Ad Hoc επιτροπής, περιλαμβάνει 162 πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης τόνισε ότι το κόμμα του έχει εισηγηθεί να εξεταστούν και οι περιπτώσεις των μεγαλομετόχων ΜΜΕ.

Από την πλευρά της η αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου δήλωσε ότι η διαδικασία έχει εκτραχυνθεί.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι σωστό οι βουλευτές να ενεργήσουν ως κατήγοροι.

Η κυρία Ερωτοκρίτου είπε ότι η ορθή διαδικασία είναι να διευρυνθούν όλοι και αυτό πρέπει να το κάνει μια ομάδα που έχει την εμπειρογνωμοσύνη και όχι οι βουλευτές.

Ο βουλευτής των οικολόγων Γιώργος Περδίκης είπε ότι δεν θα εμπλακεί σε αυτή την διαδικασία αφού η όλη υπόθεση εξελίσσεται σε μια ιστορία παραπλάνησης.

Ο κύριος Περδίκης επέκρινε τον Δημήτρη Συλλούρη ότι δεν υλοποιεί την απόφαση της ολομέλειας σε σχέση με την λειτουργία της Ad Hoc επιτροπής, και είπε ότι είναι ο πρώτος πρόεδρος της Βουλής που δεν σέβεται τις αποφάσεις του σώματος.

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.