Επιχείρησαν να σταυρώσουν το Τμήμα για απόψεις ακαδημαϊκού στο Facebook

Πρακτικές άλλων εποχών επιχείρησε να εισαγάγει χθες το αδελφό κόμμα της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, το ΕΛΑΜ στο Κοινοβούλιο, αφού κατέθεσε πρόταση για δέσμευση του κονδυλίου του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, επειδή ενοχλήθηκε από αναρτήσεις στο facebook του ακαδημαϊκού Παναγιώτη Σταυρινίδη.

Η τροπολογία κατατέθηκε προφορικά την τελευταία στιγμή, λίγα δευτερόλεπτα πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Κύπρου, ωστόσο έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου ανέφερε ότι η πρόταση στοχεύει στην άσκηση πίεσης προς το Πανεπιστήμιο, προκειμένου να λάβει μέτρα εναντίον του υπό αναφορά ακαδημαϊκού. Επίσης τη λήψη μέτρων εναντίον του ακαδημαϊκού ζήτησαν μεμονωμένοι βουλευτές των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύης.

Από την άλλη πλευρά η βουλευτίνα του ΑΚΕΛ Ελένη Μαύρου υπέδειξε ότι είναι απαράδεκτη η προσπάθεια φίμωσης των ακαδημαϊκών τους οποίους αντίθετα θα έπρεπε να ενθαρρύνουμε να παρεμβαίνουν κριτικά στο κοινωνικό γίγνεσθαι, ενώ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού έθεσε θέμα τάξης επισημαίνοντας ότι το πρόσωπο το οποίο βρέθηκε υπό κατηγορία δεν ήταν παρών ώστε να έχει τη δυνατότητα να τοποθετηθεί.

Το περιστατικό έληξε με την καταψήφιση της σχετικής τροπολογίας, ενώ ακολούθως υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου Κύπρου για το έτος 2020 ο οποίος είναι ισοσκελισμένος και παρουσιάζει έσοδα ύψους 164.980.000 ευρώ και δαπάνες του ίδιου ύψους.

Επίσης στη συνέχεια υπερψηφίστηκε και ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ ο οποίος παρουσιάζει έσοδα ύψους 70.491,056 ευρώ και ισόποσες δαπάνες.

 

Από τον προσωπικό του λογαριασμό στο fb o καθηγητής Παναγιώτης Σταυρινίδης αναφέρει πως ενημερώθηκε για τα όσα συνέβησαν στη Βουλή. «Kατάλαβα αυτό το διάστημα πως η δική μου δημόσια άποψη μπορεί να έχει αντίκτυπο σε άλλους ανθρώπους. Οπως για παράδειγμα στους συναδέλφους μου στο Τμήμα Ψυχολογίας αφού συζητήθηκε από βουλευτές η δέσμευση κονδυλίων από το τμήμα μου ειδικά ως τιμωρία των όσων λέω. Και δεν το θέλω αυτό. Η δική μου συμπεριφορά να έχει συνέπειες μόνο σε εμένα. Οταν όμως μπορεί να προκαλέσει κόστος σε άλλους, τότε μία επιλογή έχω. Τη σιωπή», έγραψε.