ΕΚΑ: Χαιρετίζει την απόφαση για καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες στην Επαρχία Πάφου

Η ΈΚΑ Πάφου χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργού Γεωργίας Κώστα Καδή να δώσει οδηγίες για καταγραφή των ζημιών από πολύ νωρίς το πρωί χθες και καλεί τα αρμόδια τμήματα ( ΟΓΑ, Τμήμα Γεωργίας) να προχωρήσουν άμεσα όλες τις διαδικασίες του Εθνικού Σχεδίου – Πλαισίου για να δοθεί άμεσα οικονομική ανάσα και στήριξη στους πληγέντες.

Οι βροχοπτώσεις και η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξαν την περιοχή του Στατού – Άγιου Φώτιου καθώς και τις γύρω κοινότητες Παναγιά, Γαλαταριά, Κοιλίνεια κατέστρεψαν σχεδόν ολοκληρωτικά τη φετινή παραγωγή της περιοχής, πλήττοντας μόνιμες και σε εποχιακές φυτείες, αναφέρει με γραπτή της ανακοίνωση η ΈΚΑ Πάφου.

Αυτό διαφάνηκε, προστίθεται στην ανακοίνωση, μετά από τον επιτόπιο έλεγχο του Επαρχιακού Γραμματέα και Βουλευτή του ΑΚΕΛ Ανδρέα Φακοντή στην κοινότητα του Στατού – Άγιου Φώτιου, μαζί με άλλους βουλευτές της Πάφου και αγροτικές οργανώσεις της επαρχίας.

Η Ένωση Κυπρίων Αγροτών Πάφου σημειώνει πως οι καταστροφές αυτές δεν μπορούσαν να προκύψουν σε χειρότερη χρονική στιγμή για τους αγρότες της περιοχής, αφού έχουν γίνει όλες οι καλλιεργητικές φροντίδες στα περισσότερα φρούτα και λαχανικά και θα άρχιζε η συγκομιδή.

Αυτό σημαίνει, προστίθεται στην ανακοίνωση, ότι τα περισσότερα έξοδα έχουν ήδη γίνει από τους γεωργούς. Οι καλλιέργειες που φαίνεται ότι επηρεάστηκαν περισσότερο είναι τα οπωροκηπευτικά και τα φρούτα, ενώ διαφαίνεται ότι η καταστροφή θα είναι μεγάλη και στον τομέα της αμπελοκαλλιέργειας.

Ο αγροτικός κόσμος επιβάλλεται και πρέπει να στηριχθεί από το κράτος αν θέλουμε να κρατήσουμε την ύπαιθρο μας ζωντανή, καταλήγει η ΕΚΑ Πάφου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.