ΕΚΑ: Το ζήτημα του χαλουμιού είναι πλέον ταξικό – Δεν απάντησε καν ο ΠτΔ σε επιστολή του κλάδου

Η κυβέρνηση είναι απούσα και προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα των αιγοπροβατοτρόφων με ημίμετρα κατήγγειλε μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση ο Επαρχιακός Γραμματέας ΕΚΑ Λευκωσίας Θωμάς Θωμά.

Διαβάστε επίσης: Ξανά έξω από το Προεδρικό σήμερα οι αιγοπροβατοτρόφοι – Καλούν σε μαζική διαμαρτυρία

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ένας ολόκληρος κλάδος, οδηγείται σε εξαθλίωση και οι κυβερνώντες μένουν απαθείς. Σημείωσε ότι οι αγροτικές οργανώσεις επέδωσαν επιστολή πριν δύο μήνες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα προβλήματα του κλάδου ωστόσο όπως είπε, δεν υπήρξε οποιαδήποτε απάντηση oυδεμία απάντηση από τον Πρόεδρο, είπε, στην επιστολή που έλαβε από τις αγροτικές οργανώσεις πριν από δύο μήνες.

Ενώ πέρσι πανηγύριζαν για την επίτευξη του στόχου της εγγραφής του Χαλλουμιού ως ΠΟΠ σήμερα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, τόνισε ο κ. Θωμά.

Επεσήμανε ότι σήμερα το κόστος παραγωγής του γάλακτος είναι αβάσταχτο και την ίδια ώρα οι τιμές πώλησης του παραμένουν καθηλωμένες, με αποτέλεσμα ο κλάδος να οδηγείται σε καταστροφή.
Το ζήτημα του χαλουμιού είναι πλέον ταξικό θέμα δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ, ο ΓΓ της ΠΕΚ Χρήστος Παπαπέτρου επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι εξυπηρετεί το κεφάλαιο.

Μιλώντας στην πρωινή Έκδοση, υποστήριξε ότι τελικά ίσως να μην ήθελαν κατοχύρωση του χαλουμιού για να το αφήσουν όπως είπε, μήπως και υπάρχει περίπτωση να χαθεί ως Προϊόν ΠΟΠ.

Γαβριήλ: Δεν μπορούν να συντονιστούν να κάνουν έλεγχο

Η ασφυκτική πίεση που άσκησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας και οι εμπλεκόμενοι κλάδοι είχαν ως αποτέλεσμα να αναλάβουν οι κυβερνώντες τις ευθύνες τους μετά από καιρό δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιαννάκης Γαβριήλ.

Ο κ. Γαβριήλ, επέκρινε τα Υπουργεία Εμπορίου και Γεωργίας ότι δεν μπορούν να συντονιστούν για να διενεργήσουν ελέγχους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο Πρόεδρος οφείλει να αναλάβει να τους συντονίσει.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση επεσήμανε ότι η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς όπως ανέφερε υπάρχουν στρεβλώσεις στην αγορά γάλακτος που πρέπει για να αντιμετωπιστούν, τόνισε οι στρεβλώσεις στην αγορά γάλακτος.

Δεν είναι δυνατόν τόνισε, ενώ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες η τιμή του αγελαδινού γάλακτος παρουσιάζει αυξομειώσεις, αναλόγως της πορείας της αγοράς, στην Κύπρο να υπάρχουν οι ψηλότερες τιμές με μηδενικές αυξομειώσεις και το αιγοπρόβειο να πωλείται σε τιμές κάτω του κόστους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy