Έκανε clear history τα εννέα χρόνια στην κυβέρνηση

Όταν πριν τρία χρόνια έγινε η αποκάλυψη για το μαύρο βαν, κάτι πήγαμε να καταλάβουμε. Η Κύπρος με τους άριστους της κυβέρνησης, θα ήταν συμπρωταγωνίστρια σε ένα ακόμα διεθνές σκάνδαλο. Η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ είναι η μόνη Κύπρια που έχει κάνει διεθνή καριέρα, που την ξέρουν και στο εξωτερικό, πέρα από την Άννα Βίσση.

Η ιστορία με το κατασκοπευτικό βαν και την «εξαγωγή τεχνογνωσίας» ξεκινά το 2018. Το βαν περιγράφηκε ως βαν με τεχνολογικό εξοπλισμό για… καιρικά φαινόμενα. Εντούτοις, το βαν ήξερε και πόσες θερμίδες την ημέρα τρώει αυτός που παρακολουθούσε.

Ο ιδιοκτήτης του βαν, ο κατηγορούμενος στην υπόθεση στην Κύπρο, έχει στη χώρα μας την έδρα της εταιρείας που με το λογισμικό της διεξάγονταν οι παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων στην Ελλάδα. Εντούτοις, η κυβέρνηση αντί να δώσει απαντήσεις ή έστω να διατάξει έρευνα, ζητά ουσιαστικά να μη συζητούμε το θέμα που συνταράσσει την Ελλάδα και είναι στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου.


Λέει, προφανώς, ψέματα ότι δήθεν για 9 χρόνια δεν παρακολούθησε πολιτικούς ή δημοσιογράφους, ενώ χαρακτηρίζει «λαϊκιστές» όσους ζητούν ξανά διερεύνηση για την υπόθεση του μαύρου βαν ή στην καλύτερη περίπτωση απαντά επιλεκτικά με γενικολογίες.

Γνώριμο το παιχνίδι για την κυβέρνηση. Θυμάστε όταν βγήκαν οι πρώτες αποκαλύψεις για τα «χρυσά» διαβατήρια; Μόνο που δεν είχαν βγάλει προδότες όσους έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για το ξήλωμα των διαδικασιών στις πολιτογραφήσεις που επέτρεπε σε λωποδύτες να έχουν κυπριακή υπηκοότητα.

Οι διορισμένοι από την κυβέρνηση Γενικός Εισαγγελέας και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, από την άλλη, πριν λίγους μήνες διέταξαν χωρίς καμία αιτιολόγηση την αναστολή της ποινικής δίωξης για τον ιδιοκτήτη του βαν. Μόνος ένοχος για τις παρακολουθήσεις βρέθηκε να είναι η εταιρεία.


Όπως φαίνεται ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας του κράτους καθάρισε τα cookies, χωρίς να δηλώσει τη σχέση που υπήρχε με το συγκεκριμένο πρόσωπο και εταιρεία. Έστω ότι στην αρχή δεν γνώριζε -αν και όφειλε να γνωρίζει. Όταν έγιναν οι αποκαλύψεις στον Τύπο για τη σχέση της εταιρείας με τον ίδιο, γιατί ανέλαβε την υπόθεση ο ίδιος;

Το νέο σκάνδαλο έχει και αυτό τη σφραγίδα του Δημοκρατικού Συναγερμού και της κυβέρνησής του. Ένοχη σιωπή από πλευράς Αβέρωφ Νεοφύτου και για το πλατό της Αννίτας Πάνια η ανακοίνωση του Χριστοδουλίδη που όντας εννέα χρόνια στην κυβέρνηση ζητά να μάθει αν η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε έκανε παρακολουθήσεις! Ίσως να μην ήξερε ότι τα σημειώματα της ΚΥΠ που διέρρεε επιλεκτικά σε ΜΜΕ (όπως γράφει ο Μακάριος Δρουσιώτης) ήταν από παρακολουθήσεις.

Όταν ο Αναστασιάδης είχε πει καθαρά στον Άντρο Κυπριανού ότι «ενδέχεται να παρακολουθείται αυτός που συναντάσαι» (εννοώντας τον απεσταλμένο του ΟΗΕ), πού ήταν ο good looking Χριστοδουλίδης με τον προσωπικό φωτογράφο από τα λεφτά της διαφώτισης για το Κυπριακό να δηλώσει το συμπαθητικό της ανακοίνωσής του περί της «νομικής και ηθικής υποχρέωσης του κράτους» να διαφυλάσσει τα θεμελιώδη δικαιώματα και βασικών ελευθεριών των πολιτών;


Γιατί να το κάνει άλλωστε, αφού και ο ίδιος το είπε: «ήμουν μέλος της κυβέρνησης και δεν τη θεωρώ διεφθαρμένη».

Παναγιώτης Πενταλιώτης

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.