Έκανε πίσω το ΚΕΒΕ για Αγαθαγγέλου αλλά ο ίδιος δεν παραιτείται!

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΚΕΒΕ αποφάσισε να αποσύρει την εισήγησή του για διορισμό Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του ΟΑΥ λόγω νομικών επιπτώσεων και περιπλοκών σε περίπτωση του συγκεκριμένου διορισμού ανέφερε ο Μάριος Τσιακκής.


Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του Άστρα ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΒΕ τόνισε ότι ενημέρωσαν τον κ. Αγαθαγγέλου για την απόφαση και τον παρότρυναν να συνεργαστεί και να αποσύρει το ενδιαφέρον του, για να λήξει το θέμα αλλά ο ίδιος τους είπε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Ο κ. Τσιακκής τόνισε ότι είχαν προτείνει τον κ. Αγαθαγγέλου γιατί υπήρχε γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα ότι δεν υπάρχει σύγκρουση συμφέροντος, ενώ επέλεξαν γιατρό γιατί όπως είπε οι γιατροί μπορούν μέσα από τις παρεμβάσεις τους να αντιμετωπίσουν δυσκολίες και αγκυλώσεις στο ΓΕΣΥ.

Ανέφερε ακόμα ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο αν είναι ασυμβίβαστη η συμμετοχή γιατρού στο Δ.Σ. του ΟΑΥ ή όχι, ενώ την ίδια ώρα ξεκαθάρισε ότι οι επόμενες εισηγήσεις του ΚΕΒΕ στο ΔΣ του ΟΑΥ δεν θα αφορούν γιατρούς.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Απέσυρε την πρόταση για διορισμό Αγαθαγγέλου το ΚΕΒΕ – Για μικροπολιτικές σκοπιμότητες κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΠΙΣ

Παρά την απόφαση όμως του ΚΕΒΕ, ο κ. Αγαθαγγέλου απάντησε με επιστολή του ότι «ως πρόεδρος του θεσμού που εκπροσωπώ δεν προτίθεμαι να παραιτηθώ».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκλειστικό: Ζητά και τα ρέστα με επιστολή του ο Αγαθαγγέλου – Δεν παραιτούμαι διαμηνύει

Επίσης καλεί το ΚΕΒΕ να αναλάβει την ευθύνη της ανάκλησης του διορισμού του και να δημοσιοποιήσει επίσημα τους λόγους της απόφασης για απόσυρση του διορισμού. Σημειώνει ακόμα, πως «είναι θέμα αξιοπρέπειας προς το πρόσωπό μου αλλά και σεβασμού στο κύρος του θεσμού (ιατρική κοινότητα) που εκπροσωπώ και δεν πρόκειται να παραδώσω και να υποταχθώ στους λαϊκισμούς και τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες».


296394001 424462509624564 8274901548011255754 N 1 295491370 751403556200302 2455709134576111233 N 1

ΟΣΑΚ: Η κοινωνία στο σύνολό της κατάφερε να διαφυλάξει το ΓΕΣΥ

Ικανοποίηση για την απόφαση του ΚΕΒΕ αναφορικά με την ανάκληση της εισήγησης για διορισμό του προέδρου του ΠΙΣ Πέτρου Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του ΟΑΥ εξέφρασε ο γραμματέας της ΟΣΑΚ Πάμπος Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι η κοινωνία στο σύνολό της κατάφερε να διαφυλάξει το ΓΕΣΥ.

Σημείωσε ότι είναι από τις λίγες φορές που οργανωμένα σύνολα  έδωσαν μια μάχη απέναντι σε μια απόφαση που εξόφθαλμα όπως είπε θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του ΓΕΣΥ.


ΕΝΙΚ: Θέτει θέμα ασυμβίβαστου για τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΑΥ, Θωμά Αντωνίου

Τόσο το ΚΕΒΕ στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όσο και ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου (ΕΝΙΚ), Μαρίνος Σωτηρίου, με γραπτή του δήλωση, θέτουν θέμα ασυμβίβαστου για τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΑΥ, Θωμά Αντωνίου, αναφερόμενοι στο γεγονός ότι η σύζυγός του είναι πάροχος υπηρεσιών υγείας στο ΓεΣΥ.

Η ΕΝΙΚ θέτει επίσης θέμα για τη συμμετοχή εκπροσώπων των οργανώσεων των εργαζομένων (ΠΕΟ και ΣΕΚ) στο Δ.Σ. του ΟΑΥ, ενώ διαθέτουν επιχειρήσεις (φαρμακεία και ιατρεία) που είναι συμβεβλημένες με το ΓεΣΥ. Η ΕΝΙΚ θέτει θέμα ακόμα και για τη συμμετοχή της ΟΣΑΚ, «της οργάνωσης που εκπροσωπεί ασθενείς, μέλη της οποίας είναι ο Σύνδεσμος Ρευματοπαθών Κύπρου και ο ΠΑΣΥΚΑΦ που προσφέρουν υπηρεσίες στο ΓεΣΥ». Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι δεν προκύπτει καμία σύγκρουση συμφερόντων για τον πρόεδρο ή/και οποιοδήποτε από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

Σημειώνει επίσης ότι οι σχετικές πρόνοιες σε σχέση με το ασυμβίβαστο αφορούν ατομικά τα ίδια τα μέλη και δεν επεκτείνονται και στους/στις συζύγους του προέδρου και των μελών.


Η απάντηση του ΟΑΥ

Δεν προκύπτει σύγκρουση συμφερόντων για τον Πρόεδρο ή και οποιουδήποτε από τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, δηλώνει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τους ισχυρισμούς του Προέδρου της Ένωσης Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου (ΕΝΙΚ), για το ασυμβίβαστο του Προέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, που εκπροσωπούν συντεχνίες εργαζομένων και τους ασθενείς, ο ΟΑΥ αναφέρει ότι οι σχετικές πρόνοιες σε σχέση με το ασυμβίβαστο αφορούν ατομικά τα ίδια τα μέλη και δεν επεκτείνονται και στους/στις συζύγους του Προέδρου και των Μελών.

Όπως σημειώνει το θέμα του ασυμβίβαστου για την άσκηση καθηκόντων έχει μελετηθεί σε προηγούμενο στάδιο και έχουν απαντηθεί τα σχετικά ερωτήματα.


Συγκεκριμένα, σημειώνει με βάση τις πρόνοιες του περί ΓεΣΥ Νόμου, «το ασυμβίβαστο αφορά μόνο το πρόσωπο, το οποίο είναι πάροχος υπηρεσιών φροντίδας υγείας ή έχει οποιοδήποτε συμφέρον, σε σχέση με την προσφορά υπηρεσιών φροντίδας υγείας», για να προσθέσει περαιτέρω ότι με βάση τις πρόνοιες του περί ΓεΣΥ Νόμου σε περίπτωση που ο Πρόεδρος ή Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου έχει άμεσο ή έμμεσο συμφέρον σε σύμβαση, η οποία έχει συναφθεί ή θα συναφθεί από τον Οργανισμό, οφείλει να γνωστοποιήσει τη φύση του εν λόγω συμφέροντος σε συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Ακολούθως, αναφέρει «δεν δύναται να μετέχει στις συζητήσεις ή στη λήψη απόφασης του Συμβουλίου, σχετικά με τη σύμβαση αυτή και η γνωστοποίηση του συμφέροντος καταγράφεται στα πρακτικά».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.