Ένα εκατομμύριο ο πληθυσμός στα κατεχόμενα, σύμφωνα με την Αβρούπα

Στοιχεία του «ιδρύματος τεχνολογικών πληροφορικής και επικοινωνίας» επικαλείται σήμερα η Αβρούπα που δείχνουν, όπως γράφει, ότι ο πληθυσμός στα κατεχόμενα έφτασε το 1 εκατομμύριο.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, το δημοσίευμα αναφέρει ότι τον Οκτώβριο το «ίδρυμα στατιστικής» ανακοίνωσε ότι ο πληθυσμός στα κατεχόμενα είναι 382.836, ενώ το δε «ίδρυμα τεχνολογικών πληροφορικής και επικοινωνίας» ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με στοιχεία του τελευταίου τριμήνου του 2022 υπάρχουν 755.857 ενεργές γραμμές GSM. Ο δε συνολικός αριθμός των συνδρομητών είναι γύρω στις 908.000.

«Σύμφωνα με το ίδρυμα στατιστικής ο πληθυσμός είναι 382.836 και σύμφωνα με ίδρυμα τεχνολογικών πληροφορικής και επικοινωνίας ο πληθυσμός είναι γύρω στις 800-900 χιλιάδες! Δηλαδή, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο πληθυσμός έγινε 1 εκατομμύριο», σχολιάζει η εφημερίδα.

Στο μεταξύ, έκπληξη εξέφρασε η πρόεδρος του ΚΚΔ, Μινέ Ατλί για το γεγονός ότι οι πολιτικοί στα κατεχόμενα παραγνωρίζουν την αύξηση του αριθμού των «υπηκοοτήτων» κατά την διάρκεια της τρέχουσας «προεκλογικής περιόδου», σημειώνοντας ότι γίνονται πλαστογραφίες στο θέμα της διεύθυνσης κατοικίας.


Μιλώντας στην Özgür Web Tv και στην δημοσιογράφο Νταλμά Νταμπίς, η κ. Ατλί ανέφερε ότι είναι πολύ εύκολο να παρατηρήσει κανείς ότι είναι παράτυπη αυτή η τρελή αύξηση πληθυσμού. Για τον λόγο αυτό, πρόσθεσε, άρχισαν μια δικαστική διαδικασία. «Πόσο μπορεί να αισθάνονται ότι ανήκουν οι άνθρωποι που πέρασαν μόνο ένα χρόνο σε αυτή την χώρα και έγιναν πολίτες, την ώρα που οι άνθρωποι οι οποίοι θα ψηφίσουν πρέπει να έχουν το αίσθημα του ανήκειν;»

Σημειώνοντας ότι δεν θα μπορούσε να εξηγηθεί νομικά η αύξηση στον αριθμό των «πολιτών» ανάμεσα σε αυτές τις «εκλογές» και τις προηγούμενες, η Μιτλέ Ατλι ανέφερε ότι είναι εμφανές ότι ασκεί αδίκως την «διακριτική του ευχέρεια» το «υπουργικό συμβούλιο» στην παραχώρηση των «υπηκοοτήτων κατ’ εξαίρεση».

Για παράδειγμα, πρόσθεσε, «χθες ήρθε ο κοινοτάρχης μας και με ρώτησε: ‘Ενέγραψες κάποιον στο γραφείο σου ότι ζει εδώ; Διότι εγώ δεν έδωσα μια τέτοια κατοικία σε αυτή την διεύθυνση, όμως στον εκλογικό κατάλογο υπάρχει αυτή η διεύθυνση’. Τώρα ο κοινοτάρχης μας θα αρχίσει διαδικασία σε σχέση με αυτό. Δηλαδή, υπάρχουν κάποιες πλαστογραφίες και σε αυτό το σημείο».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.