Εκατοντάδες υποθέσεις ενώπιον των δικαστηρίων

Στοιχεία για τον αριθμό των υποθέσεων που θα εκδικαστούν από τα Δικαστικά όργανα που θα συσταθούν με την έγκριση της μεταρρύθμισης στη Δικαιοσύνη κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών η Υπουργός Δικαιοσύνης, κατόπιν αιτήματος της αντιπολίτευσης.

Η αρμόδια Υπουργός διευκρίνισε ότι σύμφωνα με το διαχωρισμό των νέων οργάνων που προβλέπεται στο νομοσχέδιο, οι εκκρεμούσες υποθέσεις που θα εξεταστούν στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, αφορούν 377 αναθεωρητικές εφέσεις  διοικητικού Δικαίου πλείστες από τις οποίες κατατέθηκαν ως το τέλος του 2018.

Το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει 1591 υποθέσεις εκ των οποίων οι 1557 αφορούν πολιτικές εφέσεις εκ των οποίων 34 αφορούν προνομιακά εντάλματα από τις οποίες οι πλείστες κατατέθηκαν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2017 και το Εφετείο θα εξετάσει τις 2158 πολιτικές εφέσεις που καταχωρίστηκαν από τις 1η Ιανουαρίου του 2018, 233 ποινικές υποθέσεις, 688 αναθεωρητικές εφέσεις και 70 πολιτικές αιτήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νομοσχέδια μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης είναι στην ατζέντα της αυριανής ολομέλειας για ψήφιση μετά την αναβολή της ψήφισης τους την περασμένη βδομάδα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.