Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από τους συνταξιούχους – «Καμία ανταπόκριση από τους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας»

«Μήνας συνεδρίων και εκδηλώσεων διαμαρτυρίας θα είναι ο Σεπτέμβριος για τους συνταξιούχους στην προσπάθειά τους να επιλύσουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και παραμένουν άλυτα εδώ και πάρα πολύ καιρό», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ.

Αναλυτικά:

«Όπως είναι γνωστό η ΕΚΥΣΥ έχει κάνει  πάρα πολλά διαβήματα προς τους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας, χωρίς όμως να έχει καμιά ανταπόκριση. Είναι για αυτό το λόγο που είχαν προγραμματιστεί εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μέσα στον Ιούλιο αλλά αναβλήθηκαν λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Επομένως, αφού συνεχίζουν να παραμένουν άλυτα τα προβλήματα, η  Γραμματεία της ΕΚΥΣΥ αποφάσισε ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να προγραμματίσει μέτρα αντίδρασης σε μια προσπάθεια πίεσης προς την κατεύθυνση των αρμοδίων για την επίλυση των προβλημάτων, όπως είναι η απαίτηση για κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις όσων συνταξιοδοτήθηκαν ή θα συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους, η απαίτηση για βελτίωση της νομοθεσίας για δικαίωμα σε σύνταξη χηρείας σε όλους τους  άντρες χήρους καθώς επίσης και τα προβλήματα που δημιουργούνται στις αδικαιολόγητα πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτήσεων του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων αλλά και της Υπηρεσίας διαχείρισης επιδομάτων πρόνοιας.

Ταυτόχρονα, η ΕΚΥΣΥ επιμένει να ζητά συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για συζήτηση των προβλημάτων που δημιουργούνται για το ακριβό κόστος των φαρμάκων μέσω του ΓΕΣΥ αφού πολλά φάρμακα δεν καλύπτονται.

Για το σκοπό αυτό προγραμματίζονται Επαρχιακά συνεδρία της ΕΚΥΣΥ και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ως εξής:

  • Τμήμα Αμμοχώστου στο οίκημα ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Δερύνειας – Πέμπτη 16/9
  • Πάφου στο οίκημα ΠΕΟ – Τρίτη 21/9
  • Λάρνακα στο οίκημα των Λαϊκών Οργανώσεων στα Περβόλια – Πέμπτη 23/9
  • Λεμεσό στο οίκημα ΠΕΟ – Δευτέρα 27/9
  • Λευκωσία στο οίκημα ΠΕΟ – Τρίτη 28/9/2021

Σε όλα τα συνέδρια στα οποία θα εγκριθούν υπομνήματα προς την κυβέρνηση ,θα παρευρεθεί ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κ.Σκαρπάρης και θα αρχίσουν στις 9 το πρωί εκτός της Λάρνακας και Αμμοχώστου τα οποία θα αρχίσουν στις 9.30.π.μ.».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.