Εκδηλώσεις και δράσεις υπέρ της ομοσπονδίας ενόψει Γενεύης στα κατεχόμενα

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Το απόγευμα της Δευτέρας από την πλατφόρμα «Αυτή η χώρα είναι δική μας»

 

Η πλατφόρμα «Αυτή η χώρα είναι δική μας» το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας θα προβεί σε ανακοίνωση των εκδηλώσεων και δράσεων, στις οποίες θα προβεί ενόψει της άτυπης πενταμερούς στη Γενεύη και θα απαντήσει στο ερώτημα «Γιατί ομοσπονδία».


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ανακοίνωση της πλατφόρμας, που απαρτίζεται από δεκάδες οργανώσεις, συντεχνίες, κόμματα και σύνολα υπέρ της λύσης ΔΔΟ, αναφέρει ότι η ομοσπονδία έχει γίνει αποδεκτή ως το πιο σωστό μοντέλο λύσης, τόσο για τις κοινότητες στην Κύπρο όσο και για την περιοχή. Στόχος τους, προστίθεται, είναι για άλλη μια φορά να κάνουν τη φωνή των Τ/κ να ακουστεί στον κόσμο και ότι πάντα συνεχίζουν τη δέσμευσή τους για μια ομοσπονδιακή λύση.

Στο μεταξύ, η δεξαμενή σκέψης Πενταδάκτυλος (σ.σ.: στην οποία ανήκει και ο νυν Τ/κ διαπραγματευτής Εργκιούν Ολγκούν) με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι πλέον δεν μπορεί να υπάρξει μια ομοσπονδιακή δομή στην Κύπρο. Η άτυπη διάσκεψη της Γενεύης, αναφέρεται, έδωσε τη δυνατότητα να μεταφερθεί σε μια διεθνή πλατφόρμα αντί της ομοσπονδιακής/κοινής δομής η άποψη για δύο κράτη.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.