Εκδηλώσεις – «Πάνω από 350 εκατομμύρια ευρώ οι ζημιές των επιχειρήσεων του τομέα» 

ΠΑΣΥΕΠΕΚ: Σταδιακή άρση των μέτρων και για τον Κλάδο Εκδηλώσεων

 

Να λάβει υπόψιν στα χρονοδιαγράμματά του τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και στον κλάδο των εκδηλώσεων, όπως ήδη μελετάται και για άλλους κλάδους, καλεί το Υπουργείο Υγείας ο Κλάδος Εκδηλώσεων (ΠΑΣΥΕΠΕΚ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κλάδου Εκδηλώσεων, όλο αυτό τον καιρό ο κλάδος περιμένει και υπομένει να εργαστεί και να ξεπεραστεί η οικονομική καταστροφή που προκλήθηκε από την πανδημία.

Όπως αναφέρουν, οι επιχειρήσεις του κλάδου έχουν υποστεί ανεπανόρθωτο πλήγμα, με ζημιές που ανέρχονται σε περισσότερα από 350 εκατομμύρια ευρώ, αφού από τον Νοέμβριο του 2019 οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τομέα τον εκδηλώσεων, λόγω των μέτρων που επιβάλλονταν από την κυβέρνηση, υπολειτουργούν.

Επιπρόσθετα ο Κλάδος Εκδηλώσεων αναφέρει πως με το νέο lockdown αρκετά ζευγάρια έχουν αναβάλει για πολλοστή φορά τη γαμήλιά τους τελετή και άλλοι έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να την αναβάλουν.

Βάσει στατιστικών πάνω από 13 χιλιάδες ζευγάρια περιμένουν να παντρευτούν κατά το τρέχον έτος, αλλά δυστυχώς λόγω της αβεβαιότητας υπάρχει έντονος προβληματισμός και μεγάλη ανησυχία στους επαγγελματίες του κλάδου.

Οι ακυρώσεις των εκδηλώσεων δεν θα είναι καταστροφικές μόνο για τον κλάδο εκδηλώσεων, αλλά θα επιφέρει και σοβαρό πλήγμα στην οικονομία του τόπου, αφού αυτό θα οδηγήσει σε αλυσιδωτές επιπτώσεις, σημειώνει.

Αναφέρουν πως σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Υπουργός Υγείας επεσήμανε πως μέχρι τα μέσα Απριλίου 2021 θα έχει εμβολιαστεί το 20% του πληθυσμού και πως αυτό θα επιτρέψει τη σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα ως άνω αναγραφόμενα, ο ΠΑΣΥΕΠΕΚ ζητά τη δέσμευση ότι από την 1η Απριλίου θα επανεκκινήσει και ο κλάδος των εκδηλώσεων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.