Εκδήλωση ΑΚΕΛ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Το Γραφείο Περιβάλλοντος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ διοργανώνει, με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, προβολή της ταινίας «Πενταδάκτυλος, τόσο κοντά… μα τόσο μακριά» σήμερα Τρίτη 5/6/2018 και ώρα 7:30 μ.μ. στο CINESTUDIO (University of Nicosia) στη Λευκωσία. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος Αδάμος Αδάμου. Εισαγωγικά σχόλια από τον σκηνοθέτη της ταινίας Πασχάλη Παπαπέτρου και τον σεναριογράφο της, Δρ Γιώργο Κωνσταντίνου. Είσοδος ελεύθερη.

Εκδήλωση στον Βοτανικό Κήπο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή εκδήλωση του Γραφείου Περιβάλλοντος ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κάτω από τον τίτλο «Ζω και Σέβομαι το Περιβάλλον», στον Βοτανικό Κήπο στο Αυγόρου. Στον σύντομο χαιρετισμό της, η επικεφαλής του Γραφείου Περιβάλλοντος, Άντρη Χαραλάμπους, τόνισε ότι σέβομαι το περιβάλλον σημαίνει σέβομαι τον εαυτό μου και το χώρο όπου ζω! Είπε επίσης ότι η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι μόνο υπόθεση των κυβερνήσεων, αλλά και των μεγάλων επιχειρήσεων. Ανέδειξε τις φυσικές ομορφιές της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και άσκησε δριμεία κριτική εναντίον των Δήμων Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας για τις παράνομες παρεμβάσεις που παρατηρούνται στις παραλίες. Ανέφερε πως η σημαντική υποβάθμιση, αλλοίωση και καταστροφή της παραλιακής ζώνης αφήνει φτωχότερο το περιβάλλον, την Αμμόχωστο, αλλά και ολόκληρη την Κύπρο. Είναι γι’ αυτό που επιβάλλεται η υπεύθυνη περιβαλλοντική πολιτική της κυβέρνησης και η περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών.

Κύρια ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η Δρ. Αραβέλλα Ζαχαρίου, Συντονίστρια της Μονάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης / Εκπαίδευσης για Βιώσιμη Ανάπτυξη, η οποία τόνισε την ανάδειξη της τοπικής κουλτούρας και του περιβάλλοντος, την εκπαίδευση και την ενημέρωση τόσο των τοπικών κοινωνιών, όσο και των επισκεπτών για τον περιβαλλοντικό και τον πολιτιστικό πλούτο ως παράγοντα αειφορίας και επιβίωσης. Ανέφερε επίσης τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την ένταση του φαινομένου της ερημοποίησης τόσο στον τόπο μας, όσο και ευρύτερα στη Μεσογειακή Ζώνη. Ακολούθησε ξενάγηση στις βοτανοκαλλιέργειες του κήπου και απόσταξη αιθερίων ελαίων. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα βότανα που διαθέτει ο Κήπος καθώς επίσης και ένα μεγάλο λαβύρινθο, ένα δάσος φυτεμένο στο σχήμα του νησιού και ένα λαβύρινθο διαλογισμού λεβάντας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.