Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αύριο οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε περίοδο αναστολής της λειτουργίας των ξενοδοχείων.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ εκ μέρους των ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΠΕΟ, ο Λευτέρης Γεωργιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι παραγκωνίζεται η συλλογική σύμβαση ενώ έκανε λόγο και για  απαράδεκτες συνθήκες εργασίας σε ξενοδοχεία.

Πρόσθεσε ότι ζήτησαν την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας για προώθηση νομικών μέτρων στην υφιστάμενη νομοθεσία για τους όρους απασχόλησης στα ξενοδοχεία χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη ανταπόκριση.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι εδώ και τρεις μήνες εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία δεν έχουν πάρει οποιαδήποτε επιταγή για το ανεργιακό επίδομα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με τις συντάξεις των γονιών τους. Υπέδειξε ότι αν είναι οι διαδικασίες που χωλαίνουν καλό θα ήταν να αλλάξουν.

Την αυριανή εκδήλωση διαμαρτυρίας τη διοργανώνει η ΠΕΟ.

Θ. Τρύφωνος: Δεν υπάρχει καθυστέρηση στις εξετάσεις αίτησης του ανεργιακού επιδόματος

Δεν υπάρχει οποιαδήποτε καθυστέρηση για την εξέταση αίτησης του ανεργιακού επιδόματος των ξενοδοχοϋπαλλήλων ανέφερε ο διευθυντής του Τμήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο Θεοφάνης Τρύφωνος εξήγησε ότι τώρα πληρώνονται αυτοί που μπήκαν στην ανεργία πριν από δυο μήνες και θα πάρουν ανεργιακό για περίοδο έξι εβδομάδων.  Ο κ. Τρύφωνος διαβεβαίωσε ότι η παρατεταμένη περίοδος καταβολής του ανεργιακού έγινε μόνο στην πρώτη πληρωμή γιατί όπως εξήγησε, κατά την πρώτη πληρωμή εξετάζονται πολλά στοιχεία. Ο κ. Τρύφωνος σημείωσε ότι θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν ήταν επαρκώς στελεχωμένο το Τμήμα.