Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την «υποβάθμιση του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς» ετοιμάζουν οι κάτοικοι


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Έρευνα από Αστυνομία και Υπουργείο Υγείας για το θάνατο 77χρονου σε ταξί

 

Την υπολειτουργία του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς μετά το θάνατο 77χρονου σε ταξί, εγείρει εκ νέου ο δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, Γιώτης Παπαχριστοφή, ενώ η Αστυνομία, μετά από καταγγελία συγγενή, ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες θανάτου και για το ενδεχόμενο ιατρικής αμέλειας, ενώ έκθεση ζήτησε και ο περιφερειακός διευθυντής Λεμεσού-Πάφου του ΟΚΥπΥ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως ο 77χρονος μετέβη χθες στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς και αφού του έγινε μια ένεση επέστρεψε στο σπίτι του. Τη νύχτα μετέβη στο Νοσοκομείο εκ νέο, ωστόσο είπε ο κ. Παπαχριστοφή “χωρίς να γίνει διάγνωση για την επικινδυνότητα του περιστατικού” -όπως λέει ο δήμαρχος- του δόθηκε παραπεμπτικό για να μεταβεί με δικό του όχημα στο Νοσοκομείο Πάφου. Καθοδόν ωστόσο ο 77χρονος απεβίωσε μέσα στο ταξί που τον μετέφερε στο ΓΝ Πάφου.

Αν και υπάρχουν τρία ασθενοφόρα, ωστόσο μόνο ένα ασθενοφόρο έχει προσωπικό, είπε ο κ. Παπαχριστοφή, σημειώνοντας ότι αναγκαία χαρακτηρίζεται η μεταφορά ασθενή με ασθενοφόρο μόνο για τα πολύ σοβαρά περιστατικά. Ο δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς δήλωσε, επίσης, πως και οι Πρώτες Βοήθειες υπολειτουργούν στο Νοσοκομείο Πόλης, με το να μην υπάρχει καρδιολόγος, να μην υπάρχουν ειδικοί ιατροί, που στήριζαν και το ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου, και με το να τους μεταφέρουν στα Νοσοκομεία Πάφου και Λεμεσού για τη λειτουργία των θαλάμων COVID-19. “Υπολειτουργούν τα ασθενοφόρα, ενώ έχουν κλείσει αρκετοί θάλαμοι”.

Είπε ακόμη πως κατά τη διάρκεια της νύχτας από τις 19:00 μέχρι τις 07:00 της επόμενης ημέρας υπάρχει μόνο ένα πλήρωμα ασθενοφόρου, όχι δύο. Τα δύο είναι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως το Σάββατο πριν το μεσημέρι θα διοργανώσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας και για τον τοπικό αστυνομικό σταθμό που είναι υποστελεχωμένος, αλλά και για την “υποβάθμιση του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς”.

Είπε, ακόμη, πως αναμένουν και τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, περί τα μέσα Δεκεμβρίου για τη συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Μαρίνα Νικολάου, σε σχετική δήλωσή της, εξέφρασε συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και τόνισε την ανάγκη για άμεση διερεύνηση του τι έγινε. «Το Υπουργείο Υγείας και ο ΟΚΥπΥ πρέπει να σταματήσουν να παριστάνουν ότι δεν βλέπουν. Έχουμε μπροστά μας το πέμπτο κύμα πανδημίας και τα δημόσια νοσηλευτήρια ακόμα πάσχουν από ανεπαρκή στελέχωση», υπογράμμισε.

Τόσα χρόνια φωνάζουμε για στήριξη των δημοσίων νοσηλευτριών, αλλά κυβέρνηση και ΟΚΥπΥ παριστάνουν ότι όλα είναι καλά καμωμένα, σημείωσε, για να προσθέσει ότι «ίσως να μη γνωρίζουν τι συμβαίνει στα δημόσια νοσηλευτήρια».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.