Αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε αργά το απόγευμα ομάδα πολιτών, υπέρ της επανένωσης και κατά του κλεισίματος των οδοφραγμάτων, μετά την ανακοίνωση της Κυβέρνησης για κλείσιμο τεσσάρων οδοφραγμάτων διέλευσης από και προς τις κατεχόμενες περιοχές με πρόσχημα τον περιορισμό του κορωνοϊού παρόλο που δεν υπήρξε κανένα κρούσμα μέχρι τώρα στο νησί.

Διαβάστε επίσης: 

Κλεινουν για 7 μέρες τα οδοφράγματα Ληδρας-Λεύκας-Δερύνειας-Αστρομερίτη

ΑΚΕΛ: Αλλοπρόσαλλη η απόφαση της Κυβέρνησης για κλείσιμο οδοφραγμάτων

Ακιντζί για το κλείσιμο οδοφραγμάτων: Τα μονομερή μέτρα δημιουργούν πανικό

Την ίδια ώρα που οι πολίτες διαμαρτύρονταν οι Αρχές της Δημοκρατίας προχώρησαν στις απαραίτητες ρυθμίσεις για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων, τοποθετώντας κιγκλιδώματα.

Αύριο Σάββατο διοργανώνεται νέα εκδήλωση στο οδόφραγμα Λήδρας.

Οι διοργανωτές καλούν σε συγκέντρωση στις 12:00 για διαμαρτυρία στην απόφαση της Κυβέρνησης για μονομερή κλείσιμο τεσσάρων οδοφραγμάτων για επτά μέρες.

Νωρίτερα το απόγευμα, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας των οδοφραγμάτων στην οδό Λήδρας, τον Αστρομερίτη, τη Λεύκα και τη Δερύνεια, από το Σάββατο στις 6:00 το πρωί, τονίζοντας ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι για προστασία των πολιτών ολόκληρου του νησιού και ότι τα δεδομένα θα αξιολογούνται σε καθημερινή βάση από το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων που έχει συσταθεί και αναλόγως θα λαμβάνονται οι αποφάσεις.

 

Διαδικτυακό ψήφισμα προς την ΕΕ κατά της απόφασης της κυβέρνησης να κλείσει οδοφράγματα

 

Τα υπόλοιπα οδοφράγματα τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά για να εξυπηρετούνται οι πολίτες θα στελεχώνονται από νοσηλευτές και διασώστες οι οποίοι θα εργάζονται σε υπερωριακή βάση.

Εικόνες: Αντώνης Γ.Αντωνίου