Εκδήλωση διαμαρτυρίας στον Ακάμα από Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγίου και Άγριας Ζωής

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας αλλά και καθαρισμό περιοχών της χερσονήσου του Ακάμα προχώρησαν το Σάββατο οι κυνηγοί, οι οποίοι ζητούν να συνεχιστούν οι κυνηγετικές δραστηριότητες που υπήρχαν στην περιοχή του Ακάμα «για δεκαετίες».


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei«Διαμαρτυρόμαστε οι κυνηγοί της Πάφου αλλά και τα κλιμάκια που έχουν έρθει από τις άλλες επαρχίες για τα τεκταινόμενα που γίνονται στον Ακάμα» είπε ο Γιώργος Θεοδοσίου, Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής Επαρχίας Πάφου (ΚΟΚ&ΔΑΖ), κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά σε δρόμους που έχουν αποκοπεί.

Είπε ότι κατά καιρούς το Υπουργείο Γεωργίας «δεσμεύτηκε για κάποια πράγματα τα οποία έχουν αναιρεθεί», μίλησε για μια «πρώτη διαμαρτυρία» και είπε ότι θα επανέλθουν σε περίπτωση που συνεχιστεί η κατάσταση συνεχίσει ως έχει.

Ζήτησε ακόμη από τους κυνηγούς να συγκεντρώσουν όλα τα σκουπίδια που αφήσαν οι επισκέπτες του καλοκαιριού, ενόψει της επικείμενης εβδομάδας καθαριότητας και περιβάλλοντος. Ανακοίνωσε ακόμη πως θα γίνει ακόμη μια εκδήλωση με το πέρας της κυνηγετικής περιόδου, στην οποία θα βοηθήσουν να καθαριστεί η χερσόνησος του Ακάμα.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής Επαρχίας Λάρνακας, Αντώνης Κακκουλής, ανέφερε πως επισκέφτηκαν το Σάββατο τον Ακάμα για συμπαράσταση των κυνηγών της Πάφου αλλά και «για να δείξουν έμπρακτα ότι είναι δίπλα στους κυνηγούς». «Ο Ακάμας πρέπει να παραμείνει παρθένος όπως μας τον παρέδωσε η μητέρα φύση και χωρίς καμία απολύτως ανθρώπινη παρέμβαση» είπε.

Ακολούθως τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας του Πάρκου του Ακάμα, σημειώνοντας ωστόσο που δεν θα πρέπει να γίνει η παραμικρή αλλοίωση από τις οδηγίες του Natura 2000.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.