Η εκδήλωση του Δήμου Πάφου μετατρέπεται σε προεκλογική φιέστα ΔΗΣΥ!

Διαδικτυακή πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για ανάκληση της απόφασης να δοθεί το «χρυσό κλειδί» της Πάφου στον Αναστασιάδη

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στην Πάφο για την απόφαση του δημάρχου και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου να τιμήσουν τον Νίκο Αναστασιάδη με το «χρυσό κλειδί» της πόλης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και διαδικτυακή πρωτοβουλία πολιτών για τη συλλογή υπογραφών με αίτημα την ανάκληση της απόφασης που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο. Η πρωτοβουλία πολιτών εξετάζει το ενδεχόμενο διοργάνωσης και συμβολικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας αύριο κατά την απονομή του «χρυσού κλειδιού».

Η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ ήταν η μόνη που είχε καταψηφίσει την απόφαση για την απονομή του «χρυσού κλειδιού» της Πάφου στον κ. Αναστασιάδη. Χθες η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ κατήγγειλε ως προεκλογική φιέστα του Δημοκρατικού Συναγερμού και των υποψηφίων του την απόφαση του δημάρχου να διοργανώσει μεγάλη συναυλία στα πλαίσια της τελετής παραχώρησης του «χρυσού κλειδιού» της πόλης στον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Μάλιστα, όπως τονίζει το ΑΚΕΛ, η «σεμνή τελετή» προς τιμήν του Προέδρου Αναστασιάδη που υποσχόταν ο κ. Φαίδωνος μετατράπηκε σε μερικές μέρες, μετά από μονομερείς ενέργειές του, σε συναυλία με τον διακεκριμένο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο και το σχήμα του, στην πλατεία δημαρχείου της Πάφου, η οποία θα στοιχίσει μάλιστα και μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Το ΑΚΕΛ δεν θα συμμετάσχει και καλεί τα άλλα κόμματα να τοποθετηθούν

Παρά το γεγονός ότι το ΑΚΕΛ έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εκτέλεση των έργων που θα εγκαινιαστούν, αλλά και στη λειτουργία της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων και Διοίκησης του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο, δεν θα συμμετέχει στις συγκεκριμένες δραστηριότητες μέσω οποιουδήποτε αξιωματούχου ή αντιπροσώπου του κόμματος, γιατί τις θεωρεί πρόκληση στα δημοκρατικά αισθήματα των πολιτών, αφού, όπως αναφέρει, μόνο ως τέτοια μπορεί να θεωρηθεί η παραχώρηση της ύψιστης τιμής μιας πόλης σε κάποιον που συνέδεσε το όνομα και τη διακυβέρνησή του με σκάνδαλα διαπλοκής και διαφθοράς, με το κλείσιμο και το ξεπούλημα του Συνεργατισμού, την προσβολή των ανεξάρτητων θεσμών, τα «χρυσά» διαβατήρια και τόσα άλλα. Συνεχίζει να προκαλεί ερωτηματικά η «σπουδή» του δημάρχου Πάφου η τελετή αυτή να πραγματοποιηθεί στη μέση της προεκλογικής περιόδου, σημειώνει το ΑΚΕΛ και ζητά παράλληλα και τα υπόλοιπα κόμματα να τοποθετηθούν ξεκάθαρα γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα αποφεύγοντας τις υπεκφυγές. Στην απονομή «χρυσού κλειδιού» δεν θα παραστεί και η δημοτική ομάδα της ΕΔΕΚ, η οποία δεν διαφώνησε με την πρόταση για να τιμηθεί ο κ. Αναστασιάδης, αλλά είχε προτείνει η απονομή να γίνει μετά τις προεδρικές εκλογές.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Χ», προεκλογική φιέστα του ΔΗΣΥ με εγκαίνια έργων ετοιμάζεται και στην Πόλη Χρυσοχούς. Ο δήμαρχος Γιώτης Παπαχριστοφή απέστειλε επιστολή στο Προεδρικό για να ορίσει ημερομηνία τέλεσης εγκαινίων για έργα που παραδόθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Κώστας Νάνος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.