Εκδήλωση ενημέρωσης για προστασία ακτών από το “Keep our Sand and Sea Plastic Free”

Με την ευκαιρία της Μεσογειακής Μέρας Ακτών (Mediterranean Cοast Day), το Έργο “Keep our Sand and Sea Plastic Free” σε συνεργασία με τον Δήμο Παραλιμνίου, πραγματοποίησε σήμερα τελετή τοποθέτησης ενημερωτικής πινακίδας στο παραλιακό μέτωπο του Πρωταρά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ταυτόχρονα με την τελετή, μαθητές του Γυμνασίου Κοκκινοχωρίων Πάνου Ιωάννου και δύτες από το Scuba Diving Support Center πραγματοποίησαν καθαρισμό της παραλίας και του βυθού, θέλοντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα ότι όλοι έχουμε ευθύνη για να διατηρηθεί ο φυσικός μας πλούτος καθαρός. Η πινακίδα τοποθετήθηκε στο παραλιακό μέτωπο του Πρωταρά, μπροστά από την παραλία “Fig Tree” και στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για το φλέγον ζήτημα της πλαστικής ρύπανσης των παραλιών και των θαλασσών.

Την εκδήλωση προσφώνησε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης και στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από οργανωμένα σύνολα της επαρχίας Αμμοχώστου, που σχετίζονται με τον τουρισμό, καθώς επίσης και εκπρόσωποι από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η Μεσογειακή Ημέρα Ακτών (Mediterranean Cοast Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Σεπτεμβρίου με στόχο την αύξηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για την προστασία των ακτών μας μεταξύ των υπευθύνων για χάραξη πολιτικής, των ακαδημαϊκών, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, τους ΜΚΟ, αλλά και των ντόπιων.

Η εκστρατεία “Keep Our Sand and Sea Plastic Free,” είναι μια πρωτοβουλία του TUI Care Foundation, σε συνεργασία με το Travel Foundation και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI), με στόχο την εξάλειψη των πλαστικών μιας χρήσης στις παραλιακές περιοχές – ξεκινώντας από την Αγία Νάπα, τον Πρωταρά και την ευρύτερη περιοχής της Επαρχίας Αμμοχώστου – με ιδιαίτερη έμφαση στην τουριστική βιομηχανία.

Το Έργο είναι ακόμη πιο κρίσιμο αυτήν την περίοδο δεδομένου του αυξημένου αριθμού των πλαστικών που χρησιμοποιούνται και καταλήγουν στα θαλάσσια οικοσυστήματα, μιας και τα πλαστικά παραμένουν στο περιβάλλον για εκατοντάδες χρόνια, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Φίλιππος Δρουσιώτης, Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού είπε ότι η πλαστική ρύπανση είναι μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας και ο τουρισμός μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για τη λύση του προβλήματος.

Η Παναγιώτα Κουτσόφτα, συντονίστρια του Έργου “Keep our Sand and Sea Plastic Free” δήλωσε ότι κάθε λεπτό καταλήγουν περίπου 33.800 πλαστικά απόβλητα στα νερά της Μεσογείου και περίπου το 80% των αποβλήτων που συλλέγονται στις παραλίες της Κύπρου είναι πλαστικά.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.