Για προσπάθεια να χειραγωγηθεί η κοινή γνώμη με τρόπο που να αποδεχτεί σαν αδήριτη ανάγκη τις εκποιήσεις και το ξεπούλημα της πρώτης κατοικίας, κάνει λόγο το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις, το οποίο πραγματοποιεί αύριο στις 9:30 εκδήλωση έξω από το Προεδρικό για επίδοση υπομνήματος στα πολιτικά κόμματα που θα συζητήσουν το θέμα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων. Το Κίνημα σημειώνει πως μόνο με την αύξηση των πραγματικών εισοδημάτων του λαού και τη παράλληλη μείωση των ανισοτήτων θα μπορούν τα ΜΕΔ να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.
 
Σε ανακοίνωση του το Κίνημα κάνει λόγο για μια έντονη και συνεχή προβολή πληροφοριών εκ μέρους των ΜΜΕ από τραπεζικούς κύκλους σχετικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ) καθώς και για μια προσπάθεια να εμπεδωθεί η εντύπωση  ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι τα  επιχειρηματικά δάνεια που έχουν  ήδη αναδιαρθρωθεί με επιτυχία αλλά τα ΜΕΔ των νοικοκυριών τα περισσότερα από τα οποία αφορούν στεγαστικά δάνεια.
 
Επίσης, επιχειρείται όπως αναφέρει,  να χειραγωγηθεί η κοινή γνώμη με τρόπο που να αποδεχτεί σαν αδήριτη ανάγκη τις εκποιήσεις και το ξεπούλημα της πρώτης κατοικίας. Στόχος τους, προσθέτει το Κίνημα, είναι να αρπάξουν από τα λαϊκά στρώματα και το τελευταίο περιουσιακό στοιχείο που τους απέμεινε  εξουδετερώνοντας  με την  μέθοδο της κινδυνολογίας και της χειραγώγησης  της κοινωνίας  τις όποιες  αντιστάσεις.
 
Μέσα σε αυτό το κλίμα  πραγματοποιείται και η συνάντηση των πολίτικων αρχηγών στο Προεδρικό, ενώ στόχος του Κινήματος, όπως τονίζεται, είναι να παλέψει για την ανατροπή των εκποιήσεων της πρώτης κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης.
 
Επίσης, σημειώνεται στην ανακοίνωση, πως το Κίνημα πρώτο εισηγήθηκε, από το 2014 , την ίδρυση κρατικού Φορέα Ανάκτησης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, ο οποίος θα μπορεί να αγοράζει από τις τράπεζες δάνεια των ευάλωτων ομάδων  με σημαντική έκπτωση έχοντας στη συνέχεια την ευχέρεια να παραχωρεί νέες δανειοδοτήσεις  σε αυτά τα νοικοκυριά με  καλύτερους όρους και με σημαντικό κούρεμα του ύψους του δανείου τους.
 
Αφού χαιρέτισε το γεγονός ότι σήμερα όλοι οι πολιτικοί και πολιτειακοί φορείς  βλέπουν θετικά αυτή την πρόταση, αναφέρει πως περιμένει την εξαγγελία του Σχεδίου Εστία για να διαπιστώσει κατά πόσο αυτό  το σχέδιο  θα  ανταποκρίνεται στην ανάγκη  προστασίας  και κατοχύρωσης της στέγης των ευάλωτων ομάδων της χώρας.
 
«Έφτασε η ώρα να δημιουργηθεί ένας Φορέας με κοινωνικό πρόσωπο που να ασκεί πραγματική κοινωνική πολιτική. Έχουμε μπουχτίσει από μέτρα και ημίμετρα που ουσιαστικά ευνοούν τις τράπεζες αφήνοντας τον λαό έρμαιο στις ορέξεις του τραπεζικού κεφαλαίου», αναφέρει τέλος.