Παράθυρα

Εκδήλωση για παιδιά 11-14 χρονών στο Σπίτι της συνεργασίας

Εκδήλωση για παιδιά ηλικίας 11-14 από όλη την Κύπρο, ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι, διοργανώνει ο σκηνοθέτης  Πανίκος Χρυσάνθου  στο Σπίτι της Συνεργασίας στη Λευκωσία.

Θα γίνει αρχικά γνωριμία μέσα από παιχνίδι και ακολούθως ο Γιώργος Λιασής και ο Husseyin Akansoy θα τους μιλήσουν για την προσωπική τους εμπειρία δίνοντας κι ένα μήνυμα υπέρ της συμφιλίωσης και της ειρήνης. Ο Γιώργος Λιασής επέζησε μιας σφαγής στο Παλαίκυθρο, ενώ ο Husseyin Akansoy έχασε μάνα και αδέλφια σε μιαν άλλη σφαγή στην Μαράθα. Στη συνέχεια θα κουβεντιάσουν με τα παιδιά.

Τέλος θα προβληθεί η ταινία «Το κόκκινο μπαλόνι», ένα μικρό άγνωστο αριστούργημα του κινηματογράφου: Ένα κόκκινο μπαλόνι πιάνει φιλία με ένα αγοράκι και το ακολουθεί στους δρόμους του Παρισιού και στο σχολείο. Προκαλεί όμως το φθόνο των άλλων αγοριών. Μέσα από αυτή τη φαινομενικά απλή ιστορία φτιάχνεται μια ελεγεία για τις μυστικές πηγές της ζωής και δίνεται ένα μήνυμα για τη δύναμη της αγάπης.

  • Σημειώνεται ότι το τμήμα με τις εισηγήσεις του Γιώργου Λιασή θα βιντεογραφηθεί και θα ενσωματωθεί σε μια ταινία του Πανίκου Χρυσάνθου. Τα παιδιά που θα έρθουν και οι γονείς τους θα πρέπει να συμφωνούν με τη βιντεογράφηση και την πιθανή συμπερίληψή τους στο έργο.

Κυριακή 23 Ιουνίου στις 10:30 το πρωί στο Σπίτι της Συνεργασίας

Για δήλωση συμμετοχής και πληροφορίες: 99 434923