Εκδήλωση για τον ποιητή Μανόλη Πρατικάκη

Εκδήλωση για τον ποιητή Μανόλη Πρατικάκη


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΤο Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου και οι εκδόσεις Κέδρος διοργανώνουν τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή Μανόλη Πρατικάκη την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 και ώρα 6:30μ.μ.

Για τον τιμώμενο ποιητή και για το έργο του θα μιλήσουν:

  • Ο ομότιμος καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Θεοδόσης Πυλαρινός, με θέμα «Κιβωτός: μία λυρική αυτοβιογραφία».
  • Η φιλόλογος και κριτικός λογοτεχνίας Χρυσοθέμις Χατζηπαναγή, με θέμα «Λιθοξόος: ο πολύτροπος της ποιητικής σμίλης – Κρυπτές φανερώσεις σημαινόντων και σημαινομένων».
  • Ο λογοτέχνης Χρήστος Μαυρής θα συνομιλήσει με τον Μανόλη Πρατικάκη για τα βιωματικά-αυτοβιογραφικά στοιχεία του έργου του.

 

Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου, οδός Βυζαντίου 24 Στρόβολος, Λευκωσία.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 και ώρα 6:30μ.μ.

Συνέντευξη του Μανόλη Πρατικάκη στη Ελένη Γκίκα στο http://fractalart.gr/manolis-pratikakis/

Ο Μανόλης Πρατικάκης γεννήθηκε στο Μύρτο Ιεράπετρας τον Σεπτέμβριο του 1943. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι ψυχίατρος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρωτοπαρουσιάστηκε στα γράμματα γύρω στα 1970 με δημοσιεύσεις σε περιοδικά. Έχει γράψει 13 ποιητικές συλλογές, κριτικά κείμενα και άρθρα. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Έχει συνεργαστεί σε ανθολογίες και περιοδικά, ελληνικά και ξένα, και έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια. Ποιήματα από τη συλλογή του “Λιβιδώ” έχουν μελοποιηθεί από το συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο και κυκλοφορούν σε CD με τίτλο “Αθέατος Σφυγμός”· πρόσφατα ο ίδιος συνθέτης έγραψε συμφωνικό έργο βασισμένο στις ποιητικές συλλογές “Γενεαλογία”, “Η Λήκυθος” και “Αφημένα ήσυχα στη χλόη”, η παγκόσμια πρώτη του οποίου ανέβηκε στο Μέγαρο Μουσικής με τίτλο “Η Συμφωνία της Ίασης”. Το 1999 ήταν υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Αριστείο Λογοτεχνίας με το βιβλίο του “Η Κοίμηση και η Ανάσταση των Σωμάτων του Δομήνικου”. Το 2003 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για την ποιητική του συλλογή “Το νερό”, και το 2012 με το βραβείο Ποίησης του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών, για το σύνολο του έργου του. (biblionet.gr)


 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei