Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο Δήμος Λεμεσού, η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων, η Επιτροπή Κατεχόμενων Κοινοτήτων και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών συνδιοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο: «Μνήμες Κατεχόμενης γης – Εκτοπισμένοι Δήμοι και Κοινότητες», την Πέμπτη και την Παρασκευή 14 – 15 Νοεμβρίου 2019, στο χώρο του Δημοτικού Κήπου Λεμεσού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ, τη 15η Νοεμβρίου, από τις 7:00 μ.μ. μέχρι τις 8:30μ.μ., θα πραγματοποιηθεί αντικατοχική εκδήλωση, στο Λανίτειο Θέατρο και διευκρινίζεται ότι η έκθεση για το κοινό θα λειτουργεί από 1:30 μ.μ. – 7:30 μ.μ. τη 14η Νοεμβρίου 2019 και από τη 1:30 μ.μ. – 5:00 μ.μ. τη 15η Νοεμβρίου 2019.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η γνωριμία και η ενημέρωση του κοινού και ιδιαίτερα των μαθητών/μαθητριών μας με τους εκτοπισμένους Δήμους και Κοινότητες.

Το πρωινό μέρος της εκδήλωσης απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες της Ε’ και Στ’ τάξης Δημοτικών Σχολείων και σε μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν μέχρι δύο τμήματα από τα σχολεία που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον εκ των προτέρων.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής μέσω του λογαριασμού του σχολείου τους,  στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου: https://www.pi-eggrafes.ac.cy στην κατηγορία «Ημερίδες – Συνέδρια», από τις 22 Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2019, αφού προηγουμένως βεβαιωθούν ότι έχουν επικαιροποιημένα τα στοιχεία του προφίλ τους.