Η εκδήλωση της BPW Cyprus (ΚΟΓΕΕ) με τίτλο «Η θέση της γυναίκας είναι___________»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της BPW Cyprus (ΚΟΓΕΕ) με αφορμή την Παγκόσμια μέρα της Γυναίκας με τίτλο «Η θέση της γυναίκας είναι___________», την Δευτέρα 13 Μαρτίου, στην Λεβέντειο Πινακοθήκη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να επικοινωνηθεί το έργο της BPW Cyprus σε δημοσιογράφους, υποστηρικτές, συνεργάτες της και το ευρύτερο κοινό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η BPW Cyprus ανακοίνωσε τα δύο μεγάλα projects του 1ου εξαμήνου του 2023 που είναι το Mentorship Program και τη μεγάλη Παγκύπρια Έρευνα Αγοράς για τη θέση της γυναίκας στις κυπριακές επιχειρήσεις και τους οργανισμούς.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό της, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Άννα Προκοπίου Κουκκίδου όπου χαιρέτησε το έργο της ομοσπονδίας και δήλωσε πως «Η ενδυνάμωση των γυναικών μέσω της ανάπτυξης των επαγγελματικών και ηγετικών ικανοτήτων τους, η προώθηση των ίσων ευκαιριών και η ενθάρρυνση της διά βίου μάθησης με στόχο τη διεύρυνση της μόρφωσης και των επαγγελματικών δεξιοτήτων των γυναικών είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την επίτευξη μιας υγιούς, εύρωστης και ευημερούσας κοινωνίας»

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της BPW Cyprus κα. Τάσια Γιανναρά Γιαλλουρίδου ανέφερε στην ομιλία της την σημαντικότητα και τον συμβολισμό της Μέρας της Γυναίκας όπως επίσης παρουσίασε το έργο, τους σκοπούς της οργάνωσης και δήλωσε «Φαίνεται παράδοξο αλλά ακόμα το 2023 διεκδικούμε το αυτονόητο. Ακόμα και σήμερα υπάρχει άγνοια και αρκετός εφησυχασμός στα θέματα της ισότητας στον επαγγελματικό στίβο. Είναι αδιανόητο να ακούμε από γυναίκες τον 21ο αιώνα στην κρατική μηχανή ή σε ημικρατικούς οργανισμούς ότι έχουν τύχει διάκρισης για προαγωγές. Να βλέπουμε γυναίκες σε οικογενειακές επιχειρήσεις να μην λαμβάνουν πλήρεις αμοιβές και ωφελήματα, γυναίκες σε θέσεις κλειδιά σε ιδιωτικές εταιρείες να μην διεκδικούν διευθυντικές θέσεις και αυξήσεις διότι βρίσκονται σε μειονεκτική θέση λόγω της ιδιότητας τους ως μητέρες, να διαπιστώνουμε ότι σε θέματα διαδοχής σε επιχειρήσεις πρώτη επιλογή είναι ο γιός και όχι η κόρη της οικογένειας ανεξαρτήτως σπουδών ή ικανοτήτων»

Η Πρόεδρος της BPW English Speaking Club κα. Ραλούκα Ιοάνα Μαν παρουσίασε το Πρόγραμμα Mentorship & Coaching που στόχο έχει την ενδυνάμωση των γυναικών επαγγελματιών. Απώτερος σκοπός είναι οι γυναίκες να διεκδικήσουν όλα όσα δικαιούνται και τους αξίζουν.

Στη συνέχεια η κα. Χριστίνα Φοραδάρη, Ταμίας της BPW Cyprus ανακοίνωσε την έναρξη της Παγκύπριας Έρευνας Αγοράς αναφορικά με τη θέση της γυναίκας στις επιχειρήσεις , την κυβερνητική μηχανή και την πολιτική ζωή στην Κύπρο. Συγκεκριμένα ανέφερε «θέλουμε να διαφανούν οι ευκαιρίες ανέλιξης, η ισομισθία μεταξύ ανδρών και γυναικών, ο βαθμός συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψεως αποφάσεων και τις βαθμίδες διοίκησης της επιχείρησης.  Να απαντηθούν ερωτήματα ως προς τι περιορίζει, εμποδίζει τις γυναίκες να εξελιχθούν, να ανελιχθούν και να προβληθούν σε αυτό που κάνουν.»

Τέλος εκφράστηκαν ιδιαίτερες ευχαριστίες στα ενδιαφερόμενα μέρη: ΚΕΒΕ, ΟΕΒ, Εθνικός Μηχανισμός για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, Partners VMLY&R, ΟΠΑΠ Κύπρου, ExxonMobil, ΧΡ. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ & ΥΙΟΙ ΛΤΔ, KAPNOS AIRPORT SHUTTLE, PORSCHE CYPRUS για την διαχρονική τους στήριξη.

6 1

Περισσότερες πληροφορίες για την BPW Cyprus (ΚΟΓΕΕ)

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών BPW Cyprus γνωστή ως ΚΟΓΕΕ είναι ένας μη κυβερνητικός, μη πολιτικοποιημένος, μη κερδοσκοπικός, μη κομματικός Οργανισμός. Εκπροσωπείται από τοπικές ομοσπονδίες σε όλες τις πόλεις. Οι γυναίκες κάτω των 35 ετών εκπροσωπούνται από την Young BPW.

Η BPW Cyprus είναι πλήρες μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας (BPW International) ένα από τα πιο σημαντικά δίκτυα στο τομέα του. Η Διεθνής Ομοσπονδία εκπροσωπείται με την συμβουλευτική της ιδιότητα στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ (ESOSOC), συμμετέχει στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στο Λόμπι Γυναικών Ευρώπης. Με την ιδιότητα μέλους σε ένα τοπικό οργανισμό αποκτάται η δυνατότητα μέλους στην Εθνική και Διεθνή Ομοσπονδία.

Οι στόχοι της Ομοσπονδίας 

Συνεισφορά στην κοινωνία δίνοντας ευκαιρίες στις γυναίκες για:

  • Ενδυνάμωση μέσω της ανάπτυξης της επαγγελματικής και ηγετικής τους δυναμικής
  • Διασφάλιση των δικαιωμάτων τους
  • Προώθηση ίσων ευκαιριών
  • Ενθάρρυνση της δία βίου μάθησης για μόρφωση, επαγγελματική κατάρτιση, ανώτερη εκπαίδευση και ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων
  • Προώθηση φιλίας, συνεργασίας και συναντίληψης μεταξύ Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Γυναικών όλων των χωρών.
Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy