Με διάφορες εκδηλώσεις στα κατεχόμενα τιμήθηκε σήμερα η 6η επέτειος από τον θάνατο του Ραούφ Ντενκτάς.

Κατά τη διάρκεια της κύριας εκδήλωσης στο «πάρκο της δημοκρατίας» στην κατεχόμενη Λευκωσία όπου βρίσκεται ο τάφος του, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σε ομιλία του εξήρε τον Ραούφ Ντενκτάς λέγοντας ότι διαδραμάτισε ρόλο σωτήρα, ως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων σε μια περίοδο που γινόταν προσπάθεια να σβηστεί η τουρκοκυπριακή ταυτότητα από το νησί.

Πρόσθεσε ότι οι Ρ. Ντενκτάς και Φαζίλ Κουτσιούκ, δούλεψαν μαζί και διαμόρφωσαν τον αγώνα για ύπαρξη των Τ/κ , αφήνοντας το αποτύπωμά τους στην ιστορία. Όπως είπε, η ασφάλεια και η γαλήνη στο νησί επιτεύχθηκαν χάρη στις προσπάθειες αυτών των δύο ηγετών, που αγωνίστηκαν για τη χώρα, με την υποστήριξη της Τουρκίας. Ο κ. Ακιντζί πρόσθεσε ότι ο ίδιος πολιτεύεται σήμερα με την ίδια υπευθυνότητα, τονίζοντας τη σημασία της ισότητας, της ελευθερίας και της ασφάλειας. Είπε επίσης ότι οι προσπάθειες να πάρουν οι Τ/κ τη θέση που τους αξίζει θα συνεχιστούν.

Σε άλλη εκδήλωση μνήμης για τον Ρ. Ντεκτάς, ο γιος του, Σερντάρ Ντενκτάς, «αναπληρωτής πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, ανέφερε ότι η προσπάθεια είναι να συνεχιστεί ο αγώνας του Ρ. Ντενκτάς. Όπως είπε χαρακτηριστικά, με το ένα χέρι προσπαθούν να λύσουν το κυπριακό πρόβλημα και με το άλλο να κρατήσουν το «κράτος» που τους παρέδωσε ο Ρ.Νενκτάς.