Εκείνο που πρέπει να κάνουν είναι το καθήκον τους

Του
Χρήστου Χαραλάμπους

 

Το ότι πλατείες, δρόμοι και πεζοδρόμια στο κέντρο της πόλης και ιδιαίτερα σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές μετατρέπονται τις νύκτες και ιδιαιτέρα Παρασκευές και Σάββατα σε ένα ενιαίο υπαίθριο κέντρο διασκέδασης, όπου γίνεται το σώσε, είναι σε όλους γνωστό και ιδιαίτερα σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτές τις περιοχές, αλλά και στις αρμόδιες Αρχές -Δήμο και Αστυνομία- που έχουν την ευθύνη για την επικράτηση της τάξης και της ασφάλειας.

Μια κατάσταση που την χαρακτηρίζουν οι αυθαίρετες και παράνομες σε κάποιες περιπτώσεις συμπεριφορές μερίδας επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα της μουσικής διασκέδασης, η οποία, κατά γενική ομολογία, βρίσκει πρόσφορο έδαφος και συνεχώς διαιωνίζεται, εξαιτίας της ανοχής, της αδυναμίας ή και της ανικανότητας των όποιων αρμόδιων Αρχών και υπηρεσιών να προβαίνουν στους ενδεδειγμένους ελέγχους ώστε να επικρατήσει η τάξη, η νομιμότητα και ο σεβασμός στα δικαιώματα όλων των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και όλων εκείνων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο κέντρο της πόλης.

Μια απλή νυχτερινή περιδιάβαση στο κέντρο της πόλης, ιδιαίτερα τώρα που μπαίνουμε στην καλοκαιρινή περίοδο και τα τραπεζάκια και τα μεγάφωνα άρχισαν να βγαίνουν έξω, είναι αρκετή για να καταγράψει κάποιος την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί και περιορίζει το δικαίωμα της άνετης και ασφαλούς διακίνησης των πολιτών σε δημοσίους χώρους. Μια κατάσταση που λειτουργεί και απαγορευτικά για κάποιους ανθρώπους και φορείς, ιδιαίτερα του Πολιτισμού που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο κέντρο της πόλης.

Όσον αφορά ειδικότερα τους κατοίκους αυτών των περιοχών, μόνο αν είσαι ένας από αυτούς μπορείς να αντιληφθείς ότι η ποιότητα ζωής τους έχει φτάσει στο τελευταίο όριο της υποβάθμισης. Κάτι που φαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει επιφανειακά ή και με πλήρη αδιαφορία τα προβλήματα, παρά τις περί του αντίθετου διακηρύξεις και αναφορές που γίνονται κατά καιρούς.

Στις ίδιες απαράδεκτες συνθήκες που επιτράπηκε να επικρατήσουν στην περιοχή της Σαριπόλου, διαπιστώνεται ότι οδηγούνται και άλλα σημεία του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού, με αποτέλεσμα τις δικαιολογημένες αντιδράσεις ανθρώπων που κατοικούν σε αυτές τις περιοχές, αλλά δεν μπορούν να βρουν την ησυχία τους από τους θορύβους και κάθε άλλου είδους αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Μπαράκια, εστιατόρια και ταβέρνες και άλλες συναφείς επιχειρήσεις, που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, κατά βούληση και ανενόχλητα καταλαμβάνουν με τραπεζάκια και άλλο εξοπλισμό τους χώρους που υποτίθεται είναι προς δημόσια χρήση. Και τα ντεσιμπέλ από τα διάφορα είδη μουσικής που ακούγονται από παντού και διαρκούν αρκετές ώρες μετά τα μεσάνυκτα, συνήθως κτυπούν κόκκινο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχική ηρεμία των κατοίκων.

Δεδομένα αδιαμφισβήτητα, τα οποία προκαλούν τις αντιδράσεις και άλλων πολιτών, οι οποίοι θέλουν να κινηθούν τα βράδια στο κέντρο της πόλης για σκοπούς πραγματικής ψυχαγωγίας μέσα από μια θεατρική παράσταση ή κάποιες άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, χωρίς να μπορούν να απολαύσουν αυτό το δικαίωμά τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy