Επικρίνει την αντίδραση του προέδρου για το πόρισμα της διερευνητικής επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού ο πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι εκείνοι που τότε έσχιζαν τα ιμάτια τους τώρα κάνουν χειρότερα.

Το πόρισμα, τόνισε, ήταν ξεκάθαρο για τις ευθύνες του υπουργού οικονομικών.

Διερωτήθηκε γιατί διορίζονται οι ερευνητικές επιτροπές εάν δεν γίνονται σεβαστά τα πορίσματα. Θα πρέπει, είπε, και με τη σύμφωνο γνώμη του γενικού εισαγγελέα να αποδίδονται οι ευθύνες είτε είναι πολιτικές είτε είναι ποινικές.

Όσον αφορά τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, είπε ότι όλοι γνώριζαν για την ύπαρξη και τα προβλήματα που προκύπτουν.

 

Σε οποιαδήποτε ψηφοφορία γίνεται στη βουλή θα υπάρχει εμπλοκή των βουλευτών που σχετίζεται με το επάγγελμα ή τις σχέσεις τους, επισήμανε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Κώστας Κωνσταντίνου.

Σημείωσε ότι ο ίδιος πολλές φορές ψήφισε ενάντια σε δικά του συμφέροντα.
Όσον αφορά τα δάνεια της οικογένειας του είπε ότι ανέρχονταν σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αλλά ήταν εξασφαλισμένα και δεν έτυχαν καμίας ευνοϊκής μεταχείρισης. Τα δάνεια, εξήγησε, ήταν μη εξυπηρετούμενα λόγω της οικονομικής κρίσης που επηρέασε και τον ίδιο.

Αναφέρθηκε στην αύξηση του ποσού των δανείων της οικογένειας του λόγω της τόκων υπερημερίας, των υπερχρεώσεων και άλλων επιβολών από την τράπεζα υπογραμμίζοντας ότι τίποτε το μεμπτό δεν υπάρχει στη διαδικασία εξόφλησης τους καθώς είναι εξασφαλισμένα.

 

Οι βουλευτές δηλώνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία με βάση το πόθεν έσχες σημείωσε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης, επισημαίνοντας ότι αν διαφανεί ότι τυχαίνει ευνοϊκής μεταχείρισης κάποιος από αυτούς, τότε θα πρέπει να δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις και να δημοσιεύονται.

Αυτό σημείωσε καθορίζεται και στην ανακοίνωση της επιτρόπου προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Διαφώνησε επίσης με την εκτίμηση του προέδρου της δημοκρατίας ότι είναι οι χειρισμοί πριν από το 2013 που οδήγησαν σε κατάρρευση τον Συνεργατισμό. Κάποιος μας κοροϊδεύει, τόνισε σχολιάζοντας την αναφορά Αναστασιάδη ότι τα πορίσματα της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό είναι αντιφατικά σε σχέση με τα ευρήματά της.

Ο Συνεργατισμός μπορούσε να διασωθεί, ανέφερε, παρόλο που οι πιθανότητες δεν ήταν απόλυτες, αλλά η νεοφιλελεύθερη παράταξη μπορεί να είχε άλλα στο μυαλό της και να ήθελε το κλείσιμο του.

Ωστόσο, σημείωσε, με το κλείσιμο του Συνεργατισμού, διασώθηκαν οι καταθέσεις των απλών πολιτών.

Τη χαριστική βολή την έδωσαν οι ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές, εκτίμησε, όταν ο Συνεργατισμός μετατράπηκε σε εμπορική τράπεζα.