ΕΚΚ: Έκαναν μόνοι τους αργία και δεν εργάστηκαν – Κρούσματα κορωνοϊού χωρίς… δικαιολογητικά

Στη δημοσιότητα δόθηκε η Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Αναλυτικά κάποια από τα ευρήματα:

  1. Σύμφωνα με καταγγελία που υποβλήθηκε στην Υπηρεσία μας, στις 3.1.2022 το προσωπικό της ΕΚΚ δεν εργάστηκε, παρόλο που η πιο πάνω ημερομηνία δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες της, γεγονός που επιβεβαιώσαμε σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με λειτουργό της ΕΚΚ. Στη συνέχεια, ζητήσαμε να πληροφορηθούμε για τη νομική βάση στην οποία στηρίχθηκε η παραχώρηση της 3.1.2022 ως αργίας.
  2. Σύμφωνα με την καταγγελία που αναφέρεται στην παράγραφο 1.2.1.1 πιο πάνω, το προσωπικό της ΕΚΚ που ήταν επαφές ή κρούσματα του κορωνοϊού δεν προσκόμιζε στην ΕΚΚ τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Ζητήσαμε να πληροφορηθούμε για τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται σε κάθε περίπτωση, καθώς και για τον τρόπο που η ΕΚΚ χειρίζεται, τόσο τα κρούσματα, όσο και τις επαφές κρουσμάτων (για παράδειγμα, παραχώρηση άδειας ασθενείας με ιατρικό πιστοποιητικό, τηλεργασία με πλήρεις απολαβές, λήψη ειδικής άδειας με μειωμένες απολαβές).
  3. Από διερεύνηση καταγγελίας αναφορικά με απόφαση του Συμβουλίου της ΕΚΚ για την κάλυψη, από τον Προϋπολογισμό της ΕΚΚ, του κόστους, ύψους περίπου €10.000, του αποχαιρετιστήριου πάρτι που θα γινόταν, με αφορμή την αποχώρηση της Προέδρου από το Συμβούλιο της ΕΚΚ, λόγω της λήξης της δεύτερης και τελευταίας θητείας της, επισημάναμε ότι ήταν πρωτοφανές και απαράδεκτο να επωμιστεί η ΕΚΚ και κατά συνέπεια ο φορολογούμενος πολίτης, το κόστος και πως η άποψή μας είναι ότι η απόφαση του Συμβουλίου, για κάλυψη από την ΕΚΚ της δαπάνης ενός ιδιωτικού πάρτι, ήταν παράνομη. Εισηγηθήκαμε στην ΕΚΚ να ανακληθεί η δαπάνη και να απεμπλακεί με τον ευχερέστερο τρόπο από όποια δέσμευση είχε αναλάβει.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.