Εκκενώθηκαν τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Αθήνα έπειτα από απειλή για βόμβα

Το μεσημέρι της Δευτέρας η Νέα Δημοκρατία δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα, στα γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο, στην οδό Πειραιώς, νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Στη γραμμή, σύμφωνα με καταγγελίες, ήταν ένας άγνωστος άνθρωπος ο οποίος προειδοποίησε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός θα πυροδοτούνταν στις 13:34.

Τα γραφεία εκκενώθηκαν άμεσα και στο σημείο έσπευσαν ειδικές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άγνωστος είπε επίσης ότι σε δύο ώρες (από τις 12 που τηλεφώνησε) θα επικοινωνούσε ξανά μαζί τους για να τους πει ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη της βόμβας.

Σημειώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία είχε σύσκεψη το πρωί της Δευτέρας, με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή του Μενιδίου, στα περίχωρα των Αθηνών, όπου την περασμένη Πέμπτη ένα 11χρονα παιδί σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα.

Το μεσημέρι σήμερα, στις 14.30, είχε προγραμματιστεί σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον δήμαρχο Αχαρνών, όπου υπάγεται το Μενίδι, και παράγοντες του κόμματος για το ίδιο ζήτημα.

Η σύνδεση της απειλής για βόμβα με την έκρυθμη κατάσταση στο Μενίδι, δεν τεκμηριώνεται. «Όμως εξετάζεται», δήλωσε αστυνομική πηγή σε ενημερωτικούς ραδιοσταθμούς.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.