Εκκενώθηκε πόλη στην Ισπανία εξαιτίας δασικής πυρκαγιάς

Μια δασική πυρκαγιά σε βουνά στη νότια Ισπανία οδήγησε στην εκκένωση του κέντρου της πόλης Μπενεχάβις, μιας συνοικίας που φιλοξενεί 7.000 ανθρώπους, ενώ τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν, δήλωσαν οι αρχές.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης στις πλαγιές του βουνού Pujerra στη Sierra Bermejain, πάνω από την Costa del Sol, πόλο έλξης για τους Βρετανούς τουρίστες στις ακτές της Ανδαλουσίας, ανέφερε στο Twitter το Υπουργείο Πυρόσβεσης της Ανδαλουσίας (INFOCA).

Ο ζεστός καλοκαιρινός καιρός και οι δυσμενείς άνεμοι πυροδοτούν την πυρκαγιά, ανέφερε σε ανάρτησή του αργά την Τετάρτη.

Περίπου 200 πυροσβέστες από το τμήμα, μαζί με 100 στρατιωτικούς και 50 πυροσβέστες από άλλες πόλεις της Costa del Sol μάχονται με τη φωτιά.

Αεροσκάφη Spotter ήταν πάνω από την περιοχή νωρίς την Πέμπτη.

«Δυστυχώς, πρέπει να αναφέρουμε ότι τρεις πυροσβέστες της INFOCA υπέστησαν εγκαύματα διαφορετικών ειδών και ένας από αυτούς έχει κάψει το 25% του σώματός του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μάλαγα», είπε στους δημοσιογράφους ο περιφερειακός Πρόεδρος της Ανδαλουσίας Χουάνμα Μορένο.

Μια άλλη πυρκαγιά κατέστρεψε την ίδια οροσειρά τον Σεπτέμβριο, κάνοντας στάχτη τουλάχιστον 7.780 εκτάρια δασών και θάμνων σε λίγες μέρες. Περίπου 1.000 πυροσβέστες με την υποστήριξη περίπου 50 αεροσκαφών εργάστηκαν για την κατάσβεση αυτής της πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.