Έκκληση Ακιντζί για προσέλευση στις κάλπες και Ερχιουρμάν για ντιμπέιτ όλων των υποψηφίων

Έκκληση στον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες απηύθυνε ο Μουσταφά Ακιντζί λέγοντας ότι οι πολίτες πρέπει να ανταποκριθούν στο καθήκον τους και να πάνε να ψηφίσουν στις 11 Οκτωβρίου, ενώ έκκληση στους ανθυποψηφίους του να συμμετέχουν όλοι μαζί σε μια τηλεοπτική συζήτηση, απηύθυνε ο Τουφάν Ερχιουρμάν.

 

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο νυν Τ/κ ηγέτης και υποψήφιος «πρόεδρος», Μουσταφά Ακιντζί επισκέφθηκε το πρωί τους αθλητικούς συλλόγους, Κιουτσιούκ καϊμακλί και Γενίτζιαμ όπου μιλώντας με τα μέλη τους, τούς είπε ότι πρέπει οπωσδήποτε όλοι οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες, προσθέτοντάς ότι οι γυναίκες πρέπει να πάρουν την θέση που τους αρμόζει και στους αθλητικούς συλλόγους και στην πολιτική. Το σχόλιο έγινε με αφορμή την ενημέρωση για το τμήμα γυναικών του αθλητικού συλλόγου στο κατεχόμενο Καϊμακλί.

 

Σε αυτές τις «εκλογές», πρόσθεσε, ο «λαός» θα δείξει την βούλησή του και τους κάλεσε επίσης να τηρήσουν τα μέτρα υγιεινής ασφάλειας που ανακοίνωσε το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» για την ημέρα της ψηφοφορίας.

 

Στο μεταξύ, έκκληση σε όλους του υποψηφίους «προέδρους» να εμφανιστούν από κοινού σε τηλεοπτική συζήτηση – τύπου ντιμπέιτ, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΡΤΚ και υποψήφιος «πρόεδρος», Τουφάν Ερχιουρμάν.

 

Σημειώνοντας ότι λόγω της πανδημίας ζουν μια διαφορετική προεκλογική περίοδο, ο κ. Ερχιουρμάν κάλεσε τους ανθυποψηφίους του να παρακαθίσουν όλοι μαζί σε τηλεοπτική συζήτηση, να παραθέσουν τις θέσεις και τα επιχειρήματά τους και οι ψηφοφόροι να πάρουν την σωστή απόφαση, όπως είπε.

 

Εξάλλου, ο επίσης υποψήφιος «πρόεδρος», πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί, ο οποίος βρίσκεται σε απομόνωση συνολικά 22 μέρες και εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό, ανακοίνωσε μέσω ΜΚΔ ότι και το νέο τεστ PCR στο οποίο υποβλήθηκε δείχνει ότι είναι ακόμα θετικός με «χαμηλό ίϊκο φορτίο». Όπως ο ίδιος έγραψε, ο ίδιος δεν έχει κανένα σύμπτωμα, εδώ και 21 ημέρες, εδώ και 11 μέρες δεν του δίνουν κανένα φάρμακο. Σημείωσε δε ότι η σύζυγος και το παιδί του δεν κόλλησαν.

 

Ο κ. Αρικλί έγραψε ότι το τελευταίο τεστ έγινε στο γενικό νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας και ο «υπουργός υγείας» του είπε πως σε μια δυο μέρες το ίικο φορτίο θα αρνητικοποιηθεί.

 

Ο Ερχάν Αρικλί ήταν ο μόνος που είχε προτείνει την αναβολή των «προεδρικών εκλογών» μέχρι τον Ιανουάριο, αλλά δεν συμφώνησε κανείς από τους ανθυποψηφίους του.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.