Έκκληση επιχειρήσεων για αύξηση του ποσοστού εργαζομένων στο 25%

«Το ελάχιστο που μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποιητική λειτουργία των επηρεαζόμενων»

«Απέλπιδα έκκληση» προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως αυξηθεί η φυσική παρουσία εργαζομένων που συνεχίζουν να εργάζονται στο 25% (από 15%) χωρίς καθορισμό ανώτατου αριθμού, απευθύνουν εργοδοτικές και επαγγελματικές ομάδες με κοινή τους επιστολή.

Σε επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα, επισημαίνεται ταυτόχρονα πως το ποσοστό αυτό «είναι το ελάχιστο που μπορεί να διασφαλίσει υποτυπωδώς την ικανοποιητική λειτουργία των επηρεαζόμενων οντοτήτων».

«Ως επικεφαλής των πιο κάτω οργανώσεων και επαγγελματικών σωμάτων, σας απευθύνουμε απέλπιδα έκκληση να εγκρίνετε τη φυσική παρουσία σε κάθε επαγγελματικό υποστατικό, μέχρι του 25% των εργαζομένων που κανονικά στεγάζονται, χωρίς καθορισμό ανώτατου αριθμού. Το ποσοστό αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να διασφαλίσει υποτυπωδώς την ικανοποιητική λειτουργία των επηρεαζόμενων οντοτήτων και με την αυστηρή εφαρμογή των πρωτοκόλλων θα διασφαλιστεί ταυτόχρονα η αποτελεσματικότητα των μέτρων κατά του ιού στους χώρους εργασίας. Σημειώστε ότι το αντίστοιχο επιτρεπόμενο ποσοστό στην Ελλάδα είναι το διπλάσιο 50%», αναφέρει η επιστολή.

Την επιστολή υπογράφουν οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ΚΝΕ) και του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ).

 

Εντός της ημέρας αναμένεται συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τους προέδρους της ΟΕΒ, του ΚΕΒΕ, του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών, του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και των Ασφαλιστικών Εταιρειών οι οποίοι απέστειλαν επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας να επιτρέπεται η παρουσία του 25% και όχι 15% των εργαζομένων με φυσική παρουσία στις επιχειρήσεις που συνεχίζονται να λειτουργούν.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου, λέγοντας ότι τα πράγματα είναι σοβαρά. Σημείωσε ότι δε θυμάται να αποτάθηκαν στο παρελθόν τόσο φορείς προς τον πρόεδρο.

Ο κ. Αντωνίου εξέφρασε την ελπίδα όπως ο πρόεδρος βρει χρόνο και τους δει. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνουν εκείνες οι προσαρμογές για την προστασία των εργαζομένων και να λειτουργούν σωστά υπηρεσίες και επιχειρήσεις.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους εργοδότες να παροτρύνουν τους εργαζόμενους τους να κάνουν σήμερα rapid test στις περιοχές Εργατών, Αθηένου και Μεσόγης όπου θα πάνε κινητές μονάδες του Υπουργείου Υγείας.

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.