Έκκληση Ερντογάν στον ισλαμικό κόσμο να μην μείνει θεατής έναντι των δήθεν διώξεων στην Ελλάδα

Ο ισλαμικός κόσμος δεν πρέπει πλέον να μένει θεατής των δεινών των αδελφών μας που διώκονται στην Ελλάδα, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Ζήτησε επίσης στήριξη στην ένταξη ψευδοκράτους με στάτους παρατηρητή στο Οργανισμό Τουρκικών Κρατών.

Σε ομιλία του στην 38η συνεδρίαση COMCEC Επιτροπή Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, ο Τούρκος Πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι «οι άδικες και παράνομες πρακτικές που ασκούνται εδώ και χρόνια κατά της μουσουλμανικής ‘τουρκικής’ μειονότητας στην Ελλάδα συνεχίζονται κλιμακούμενες».

Ο κ. Ερντογάν υποστήριξε ότι «οι θρησκευτικοί ηγέτες των αδελφών μας στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται. Τα θεμέλια και η περιουσία τους ληστεύονται (στμ. Κατάσχονται τα ιδρύματα και τα ακίνητα τους). Δεν τους επιτρέπεται να διδάσκονται τη μητρική τους γλώσσα. Αρνούνται την ταυτότητα τους».

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο ισλαμικός κόσμος δεν πρέπει πλέον να μένει θεατής των δεινών των αδελφών μας που διώκονται στην Ελλάδα».

«Γνωρίζετε τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων τις οποίες υφίστανται οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί μας, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ισλαμικού κόσμου. Πιστεύω ότι θα δώσετε την απαραίτητη υποστήριξη στην ‘τδβκ’, η οποία είναι μέλος παρατηρητής στην Οργάνωσης Τουρκικών Κρατών», είπε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.