Έκκληση Μπιμπίλα στη δίκη Φιλιππίδη: “Οι κυρίες που μας έχουν πει διάφορα, να τα καταθέσουν και εδώ”

Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα στη δίκη Φιλιππίδη. "Οι φίλοι λένε την αλήθεια ώστε να διορθωθούν οι φίλοι τους", είπε.

Ερωτήσεις γύρω από το πειθαρχικό κατά το οποίο συζητήθηκε η καταγγελία της πρώτης γυναίκας δέχθηκε από την υπεράσπιση ο Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, κατά τη δεύτερη ημέρα κατάθεσής του στη δίκη Φιλιππίδη.

Ο μάρτυρας επιχείρησε να εξηγήσει τους λόγους που οδήγησαν την καταγγέλλουσα να συνεχίσει να έχει επικοινωνία με τον Πέτρο Φιλιππίδη, παρά τα όσα -κατά την ίδια- έλαβαν χώρα μεταξύ τους, επισημαίνοντας ότι ούτε εκείνη δεν είχε θεωρήσει πως υπήρξε θύμα βιασμού.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας επανέλαβε την ανάγκη και άλλες γυναίκες να προσέλθουν στο δικαστήριο για να καταθέσουν όσα έχουν πει σε ιδιωτικές συζητήσεις τους. Είπε χαρακτηριστικά για τον Πέτρο Φιλιππίδη: «Εγώ φίλο μου τον αισθάνομαι ακόμη και τώρα, ξέρω όμως τον χαρακτήρα του… Κάνω μια έκκληση σε αυτές τις κυρίες που μας έχουν πει διάφορα, να έρθουν και να τα καταθέσουν και εδώ».

Όταν ζητήθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης Μιχ. Δημητρακόπουλο να εξηγήσει γιατί ο μάρτυρας εξακολουθεί να λέει φίλο του τον Πέτρο Φιλιππίδη, ενώ την ίδια στιγμή καταθέτει ουσιαστικά σε βάρος του, ο Σπύρος Μπιμπιλας απάντησε: «Οι φίλοι λένε την αλήθεια ώστε να διορθωθούν οι φίλοι τους…». Επίσης επανέλαβε ότι «ο Πέτρος και η Ελπίδα μου στάθηκαν σαν αδέλφια, αυτό δεν αλλάζει. Τα όσα αποκαλύφθηκαν μετά με απογοήτευσαν. Οι καταγγελίες ήταν ισχυρότατες. Και μόνο που με πήρε και μου είπε πάρε την τάδε να μη μιλήσεις, και μόνο που είχε αγωνία για το πόσες καταγγελίες έρχονταν, λέει πολλά».

Πρόεδρος: Την ρωτήσατε εσείς που την γνωρίζετε γιατί δεν τα είπε και στο ΣΕΗ όσα αργότερα κατέθεσε στον εισαγγελέα;

Μάρτυρας: Μια φορά τη ρώτησα και μου είπε ότι κάθισε και θυμήθηκε και άλλα πράγματα, ότι έστυψε το μυαλό της, είναι λογικό. Λένε στο πειθαρχικό κάποια πράγματα και όταν πάνε στον εισαγγελέα τους ρωτάει και ενδεχομένως να θυμούνται και άλλα. Αυτή είναι η κρίση μου.

Υπεράσπιση: Είπε ότι τη βοήθησε ένας φίλος της για να θυμηθεί και άλλα. Έχει υποστεί έναν βιασμό και έρχεται και λέει για πρώτη φορά στην ανακρίτρια ότι της το θύμισε ένας φίλος…

Μάρτυρας: Αυτά πρέπει να τα ρωτήσετε στην ίδια. Εγώ έχω γνώση των γεγονότων του πειθαρχικού… Τα πάντα μπορούν να συμβούν στη ζωή και να θυμάσαι και να ξεχνάς.

Υπεράσπιση: Δηλαδή, έχει υποστεί μια γυναίκα τέτοιο πράγμα και δε το θυμάται; Έχει υποστεί αυτή τη πράξη και πάει μετά στο θέατρο «Ήβη» να εργαστεί με τον άνθρωπο που την κακοποίησε; Αυτή η συμπεριφορά είναι συνηθισμένη;

Μάρτυρας: Δεν είναι συνηθισμένη, αλλά δυστυχώς στο χώρο του θεάτρου πολλές γυναίκες ηθοποιοί και άντρες δέχονται άσχημα πράγματα αλλά μετά πάνε στο θέατρο. Η συνθήκη του θεάτρου είναι δύσκολη και πολλοί άνθρωποι πάνε σε δουλειές ενώ έχουν υποστεί πράγματα. Εάν η ίδια δεν αισθάνθηκε ότι αυτό είναι βιασμός πήγε μετά να δουλέψει.

Πολιτική Αγωγή: Έχει ξεκαθαρίσει η ίδια εξ’ αρχής ότι αυτή τη πράξη δεν την αξιοποίησε ως βιασμό.

Υπεράσπιση: Έγινε αυτή η πράξη και μετά από δυο μήνες πήγε να δουλέψει μαζί του;

Μάρτυρας: Δε συνηθίζεται αλλά μπορεί να συμβεί. Ξέρετε τι σήμαινε Φιλιππίδης στο θέατρο;

Υπεράσπιση: Δηλαδή αυτό του έδινε τη δυνατότητα να κάνει τέτοιες πράξεις όπως αυτές για τις οποίες δικάζεται και μετά η καταγγέλλουσα να τις ξεχνά;

Μάρτυρας: Ναι ήταν μεγάλη ευκαιρία να δουλεύεις με τον Πέτρο.

Υπεράσπιση: Θα μπορούσε να κάνει αυτές τις πράξεις στο παρασκήνιο στο θέατρο σε βάρος μια γυναίκας;

Μάρτυρας: Ξέροντας τον Πέτρο, θα μπορούσε. Εγώ φίλο μου τον αισθάνομαι ακόμη και τώρα, ξέρω όμως το χαρακτήρα του…Κάνω μια έκκληση σε αυτές τις κυρίες που μας έχουν πει διάφορα να έρθουν και να τα καταθέσουν και εδώ.

Υπεράσπιση: Δεν υπάρχει χειρότερο να λες ότι έχω ακούσει τα χίλια μύρια. Δικονομικά είναι ανεπίτρεπτο…

Πολιτική Αγωγή: Είναι δικός τους μάρτυρας και του λένε να μη μιλήσει…

Υπεράσπιση: Είμαστε στο θέατρο «Ήβη» και καταγγέλλει σεξουαλικές πράξεις με βία. Και μετά πηγαίνει στη πλατεία του θεάτρου και τον παρακολουθεί μέχρι να τελειώσουν οι πρόβες. Είναι λογικό;

Μάρτυρας: Μπορεί να φαίνεται παράξενο αλλά μπορεί να συμβεί.

Υπεράσπιση: Λέτε συνέχεια «ο φίλος μου ο Πέτρος» και έχετε πει τόσα πράγματα για τον φίλο σας…

Μάρτυρας: Οι φίλοι λένε την αλήθεια ώστε να διορθωθούν οι φίλοι τους…

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.