Ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Ν. Συλικιώτης, απέστειλε επιστολή στον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρ. Στυλιανίδη, απευθύνοντας επείγουσα έκκληση για βοήθεια στον Παλαιστινιακό λαό της Γάζας, λόγω της τραγικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τις πρόσφατες, βίαιες επιθέσεις του Ισραήλ κατά των αμάχων.

Ο κος Συλικιώτης, ως Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου για τις σχέσεις με την Παλαιστίνη, απευθύνθηκε στην Κομισιόν υπογραμμίζοντας την απάνθρωπη, θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στην Γάζα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή, η νέα ισραηλινή θηριωδία επιδείνωσε ακόμη περισσότερο την ήδη τραγική κατάσταση στην Γάζα και συνέτριψε το σύστημα υγείας, το οποίο βρισκόταν ούτως η άλλως υπό διάλυση λόγω του αποκλεισμού, των συνεχών διακοπών ρεύματος και νερού καθώς και των ελλείψεων στα φάρμακα. Τόνισε λοιπόν πως υπάρχει επείγουσα ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια ώστε να στηριχτούν άμεσα οι Παλαιστίνιοι, και ιδιαίτερα τα παιδιά, που έχουν τραυματιστεί.

Ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρ. Στυλιανίδης, ενημέρωσε τον Ευρωβουλευτή για την έγκριση επιπρόσθετης βοήθειας 3 εκ. ευρώ για άμεσες και κατεπείγουσες ανάγκες στην Γάζα ώστε να στηριχθεί ο άμαχος πληθυσμός που έχει ανάγκη.