Έκκληση της ΠαΣΣΠ προς τους γιατρούς για το ΓεΣΥ

Η Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων (ΠαΣΣΠ) απηύθυνε σήμερα «θερμότατη έκκληση» προς τα μέλη του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) να μην αφήσουν τις απαιτήσεις ή ανησυχίες τους να αποτελέσουν πρόσκομμα στους σχεδιασμούς για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, ενόψει των αποφάσεων, που θα ληφθούν στην αυριανή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.

Η ΠαΣΣΠ κάλεσε τους γιατρούς να αφουγκραστούν τις ανησυχίες χιλιάδων πολιτών και των χρόνιων πασχόντων ειδικότερα και να αρθούν στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτά ζητήματα και διάχυτες ανησυχίες σχετικά με την υλοποίηση του Γενικού Συστήματος Υγείας που ενδέχεται να χρήζουν περαιτέρω συζήτησης, διευκρινίσεων ή και βελτιώσεων. Ζητήματα όπως οι όροι εργασίας και τα εισοδήματα των γιατρών, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, οι πανεπιστημιακές κλινικές και αρκετά άλλα», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της οργάνωσης.

Καλεί, ωστόσο, τον ιατρικό κόσμο «να μην αφήσει τις όποιες απαιτήσεις ή ανησυχίες του να αποτελέσουν πρόσκομμα στους σχεδιασμούς για την εφαρμογή του ΓεΣΥ και στο αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα κάθε ανθρώπου σε μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα για ισότιμη και καθολική πρόσβαση σε ένα αξιοπρεπές δημόσιο σύστημα υγείας».

Το εθνικό οικοδόμημα της υγείας, σημειώνει η ΠαΣΣΠ, δεν πρέπει να «θυσιαστεί» στο βωμό κανενός επιμέρους συμφέροντος, αλλά να θεμελιωθεί πάνω σε βάσεις συναίνεσης και διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.