Και επίσημα χωρίς τράπεζα έμεινε η Κοινότητα Πελεντριού αφού η Ελληνική Τράπεζα έκλεισε το υποκατάστημα της Συνεργατικής.

Έντονη είναι η αναστάτωση και η αγανάκτηση που επικρατεί στην κοινότητα Πελενδρίου αλλά και στα γύρω χωριά, μετά το κλείσιμο του υποκαταστήματος στην περιοχή που πρωτοστάτησε στην ίδρυση και τη διαιώνιση του Συνεργατισμού.

Παρά τα διαβήματα του Κοινοτικού Συμβουλίου και άλλων φορέων για να παραμείνει σε λειτουργία το υποκατάστημα στο Πελέντρι και παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί από την Ελληνική ότι αξιολογείται το αίτημα της κοινότητας, η Τράπεζα ανακοίνωσε ότι βάζει λουκέτο στις 6 Σεπτεμβρίου.

Η ετσιθελική απόφαση της Ελληνικής για κλείσιμο της τράπεζας, έχει δημιουργήσει πλέον αμφιβολίες και φόβους στην τοπική Αρχή αλλά και στους κατοίκους και για την εξέλιξη που μπορεί να υπάρξει σε ό,τι αφορά τα συνεργατικά οικήματα που δημιούργησε όλες τις περασμένες δεκαετίες η κοινότητα. Με τα κτίρια εκκρεμεί ακόμα η υπόσχεση ότι θα παραχωρηθούν στην κοινότητα αλλά, όπως επισημαίνει, πάντα υπάρχει ο φόβος ότι «μια μέρα μπορεί να βρεθούν πουλημένα αφού από αυτούς όλα μπορείς να τα περιμένεις…».

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας από πλήθος κατοίκων της Κοινότητας οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για το κλείσιμο του υποκαταστήματος.

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωση του, το Κοινοτικό Συμβούλιο Πελεντριού, αναφέρει πως την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Παγκοινοτική Συγκέντρωση στο κινηματοθέατρο Όλυμπος Πελενδρίου, ενάντια στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Ελληνικής Τράπεζας στο Πελένδρι. Στη συγκέντρωση θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τις ενέργειες που θα προβεί η κοινότητα σε σχέση με το κλείσιμο του υποκαταστήματος.