Εκλεισαν στην ελεύθερη Αμμόχωστο οι κάλπες για τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών

Προεδρικές Εκλογές 2023 – Ψηφοφόροι Κύπρος Ψηφοφόροι ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στις Προεδρικές Εκλογές 2023. // Presidential Elections 2023 – Voters Cyprus Citizens exercise their right to vote at the 2023 Presidential Elections.

Εκλεισαν στις 1800 το απόγευμα στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου οι κάλπες για τον β΄γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο Εφορος Εκλογής, εκλογικής Περιφέρειας Αμμοχώστου Επαρχος Γεώργιος Χρυσαφίνης ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «με το κλείσιμο των καλπών στις 18:00, είχαν ψηφίσει 23.697 άτομα δηλαδή 72,2% μεταξύ των οποίων και 53 εγκλωβισμένοι. Στον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών της 5ης Φεβρουαρίου είχε ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα 23.905 άτομα δηλαδή ποσοστό 72,84%”

Την ίδια ώρα στον α γύρο των προεδρικών εκλογών του 2018 άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα 24.271 άτομα δηλαδή 77%.

Σημειώνεται ότι η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα.

Εξάλλου σύμφωνα με τον Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου «καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στα συνολικά 57 εκλογικά κέντρα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου όλα κύλησαν ομαλά και χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα. Τα εκλογικά κέντρα αστυνομεύθηκαν από 119 μέλη της ΑΔΕ ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση υποστηρίχθηκε και από 16 μέλη της ΜΜΑΔ».

Ανέφερε επίσης πως «οι κάλπες των 18 εκλογικών κέντρων που λειτούργησαν στις Κοινότητες Ξυλοφάγου, Ξυλοτύμπου και Ορμήδειας αστυνομεύθηκαν μεν από μέλη της ΑΔΕ Αμμοχώστου, ωστόσο με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας οι κάλπες θα μεταφερθούν στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, αφού διοικητικά οι τρεις Κοινότητες ανήκουν εκεί».

Σημειώνεται ότι επεισόδιο σημειώθηκε σε εκλογικό κέντρο σε χωριο της επαρχίας Λαρνακας και συγκεκριμένα στην Ορμήδεια όπου πολίτης μετέβη στο εκλογικό κέντρο που ψηφίζει και εισήλθε κανονικά πίσω από το παραβάν για να ψηφίσει. Ωστόσο με την έξοδο του από το παραβάν ο πολίτης αντί να τοποθετήσει το ψηφοδέτιο στην κάλπη το έσχισε, το τοποθέτησε στο τραπέζι, όπου δίνονται τα στοχιεία των ψηφοφόρων και τα ψηφοδέλτια και αποχώρησε.

Ο προεδρεύων και ο αστυνομικός του εκλογικού κέντρου του ζήτησαν να αναφέρει κατά πόσον έγινε κάτι και προέβη στη συγκεκριμένη πράξη, ωστόσο ο πολίτης δεν θέλησε να δώσει καμία εξήγηση.

Στη συνέχεια ο προεδρεύων του εκλογικού κέντρου ρώτησε τον πολίτη εάν ήθελε να του δοθεί δεύτερο ψηφοδέλτιο για να ψηφίσει, αυτός απάντησε ότι δεν θέλει να ψηφίσει και αποχώρησε.

Την υπόθεση διερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy