Έκλεισε και δεύτερο σχολείο λόγω έξαρσης κορωνοϊού

Ο Υπουργός Υγείας είχε το μεσημέρι συνάντηση με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης για διάφορα ζητήματα που απασχολούν τη Μονάδα.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΟ Υπουργός ενημερώθηκε από την Ομάδα Ιχνηλάτησης για την αλυσίδα μετάδοσης που προέκυψε σε σχολείο στην Λεμεσό. Όπως αναφέρθηκε στον Υπουργό, η αλυσίδα ξεκίνησε από συγκεκριμένη τάξη όπου υπήρξε μετάδοση του ιού σε 12 άτομα και φαίνεται ότι υπήρξε διασπορά και σε άλλα τμήματα που προκλήθηκε εξωσχολικά από το οικογενειακό περιβάλλον (αδέρφια σε άλλες τάξεις, κοκ) και από εξωσχολικές κοινωνικές δραστηριότητες. Μέχρι στιγμής από τη διερεύνηση (δεν έχει ολοκληρωθεί) της ιχνηλάτησης δεν προκύπτει ότι υπάρχει συσχέτιση με πάρτι, όπως είχε λεχθεί από άλλες πηγές εκτός του Υπουργείου Υγείας. Συνολικά, η αλυσίδα έχει 27 κρούσματα.

Το θέμα τυγχάνει χειρισμού από την πρώτη στιγμή από την Ομάδα Ιχνηλάτησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Σε συνεννόηση χθες με το Υπουργείο Παιδείας, δόθηκε σύσταση για να παραμείνει κλειστό το σχολείο μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση.

Σε σχέση με σχολείο στην Λευκωσία, η απόφαση για να παραμείνει κλειστό το σχολείο λήφθηκε από τη διεύθυνση του σχολείου, αφού είχαν εντοπιστεί αρχικά 4 κρούσματα (συνολικά στην αλυσίδα προέκυψαν 13 κρούσματα). Στο σχολείο φοιτά πολύ μικρός αριθμός παιδιών (45 μαθητές) και αξιολογήθηκαν όλοι ως στενές επαφές, εξ ου και έκλεισε το σχολείο. Τα παιδιά αναμένεται να επιστρέψουν αύριο στο σχολείο τους.

Ο κ. Χατζηπαντέλα έδωσε σαφείς οδηγίες για προσεκτική διερεύνηση των κρουσμάτων που εντοπίζονται σε σχολικές μονάδες και ζήτησε να παρακολουθείται στενά η κατάσταση στα σχολεία για να εντοπίζονται έγκαιρα πιθανές αλυσίδες, έτσι ώστε να ακολουθούνται αμέσως τα υγειονομικά πρωτόκολλα προς αποφυγήν διασποράς.

Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση 

Το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Παντελεήμονα Λεμεσού έκλεισε για τρεις μέρες με συναπόφαση των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας αφού υπήρξαν κρούσματα κορωνοϊού σε επτά από τις 18 αίθουσες διδασκαλίας δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος των Σχολικών Εφοριών Λευκωσίας Ντίνος Έλληνας. Σε δηλώσεις του στη Μεσημβρινή Έκδοση ο κ. Έλληνας ανέφερε ότι η συνολική έκταση του προβλήματος της εξάπλωσης του ιού στο σχολείο θα φανεί μέχρι την ερχόμενη Κυριακή μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ιχνηλάτησης και τη διενέργεια εξετάσεων στις οποίες υποβάλλονται οι επαφές των κρουσμάτων. Ο κ Έλληνας ανέφερε εξάλλου ότι στα Δημοτικά της Λεμεσού ακόμα αναμένεται η ολοκλήρωση της τοποθέτησης των μονών θρανίων. Η διαδικασία τοποθέτησης των θρανίων στα Δημοτικά θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου ενώ ήδη ολοκληρώθηκε στη Μέση Εκπαίδευσης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei