Εκλιπαρούν τον ΔΗΣΥ οι Χριστοδουλίδης, Παπαδόπουλος και Καρογιάν!

Μοιράζουν υπουργεία και υπόσχονται «ουσιαστική συμμετοχή του ΔΗΣΥ στη διακυβέρνηση»

 

Νέα κωλοτούμπα έκανε χθες ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, αυτή τη φορά διαγράφοντας τις σχέσεις του κόμματός του με τον ΔΗΣΥ και την κυβέρνηση Αναστασιάδη. Σε ανάρτησή του στο Τwitter, ο κ. Παπαδόπουλος έγραψε ότι «θα ήταν τιμή μία συνεργασία με ΔΗΣΥ σε κυβέρνηση ευρείας αποδοχής». Αναφέρει επίσης ότι «με τον ΔΗΣΥ συνεργαστήκαμε σε δύσκολες εποχές και κρατήσαμε τη χώρα σε τροχιά σταθερότητας». Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Παπαδόπουλος και το ΔΗΚΟ κατηγορούσαν την κυβέρνηση Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ για τη διαφθορά και μάλιστα το 2021 αρνήθηκαν να ψηφίσουν και τον προϋπολογισμό του κράτους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Καρογιάν, ο οποίος σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ κάνει λόγο για κοινούς αγώνες που έδωσαν με τον ΔΗΣΥ και τον κόσμο του και για υπερβάσεις που έκαναν τα τελευταία 10 χρόνια.

Στο μεταξύ, ο Ν. Χριστοδουλίδης, ύστερα από οδηγίες που έλαβε από τον ΠτΔ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Χαραυγής», έστειλε χθες το πρωί επιστολή προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου με την οποία υπόσχεται ουσιαστική συμμετοχή του κόμματος σε μια κυβέρνηση «ευρείας κοινωνικής αποδοχής». Σύμφωνα με την επιστολή, ο κ. Χριστοδουλίδης επικαλείται κοινές ανησυχίες που τους ενώνουν και ότι συμφωνούν σε σημαντικά θέματα.

Σημειώνεται ότι απ’ όλη αυτή τη συζήτηση απουσιάζει εμφανώς ο λόγος της ΕΔΕΚ. Σε όλο αυτό το παζάρι που γίνεται μέσω των ετερόκλητων δυνάμεων που αποτελούν τη συμμαχία που στηρίζει τον κ. Χριστοδουλίδη, η ΕΔΕΚ και ο Μαρίνος Σιζόπουλος για την ώρα είναι εντελώς εξαφανισμένοι…

Στο μεταξύ, το ΕΛΑΜ γνωστοποίησε χθες ότι έστειλε στους δύο υποψηφίους το ερωτηματολόγιό του και αναμένει απαντήσεις προκειμένου να αποφασίσει ποιον από τους δύο υποψηφίους θα στηρίξει.

Την απόφαση της ΣΕΚ για στήριξη του Ν. Χριστοδουλίδη ανακοίνωσε χθες το απόγευμα και ο ΓΓ της συντεχνίας, Ανδρέας Μάτσας. Να σημειώσουμε ότι πληροφορίες από την Πινδάρου μιλούσαν για υπόγεια στήριξη του κ. Χριστοδουλίδη από την ηγεσία της ΣΕΚ από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Υποστήριξη εξέφρασαν, όπως αναμενόταν και οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών EOKA 1955-1959, καθώς και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εθελοντών Αγωνιστών 1963-64, συγκεντρώνοντας έτσι όλα τα εθνικιστικά και ακροδεξιά στοιχεία.

Μιχάλης Μιχαήλ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy