Με εκρηκτικό τρόπο αποκάλυψε αυτά που όλοι ήξεραν ο πρώην Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, ασκώντας κριτική στις επιλογές ΔΗΣΥ που οδήγησαν σε μεγάλες απώλειες στις ευρωεκλογές.

Διαβάστε εδώ: Παμπορίδης σε υποστηρικτές Αβέρωφ: «Βγήκε σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο»

Καθώς η ηγεσία του ΔΗΣΥ, αλλά και φίλια ΜΜΕ προσπαθούσαν να δώσουν την εικόνα μιας μικρής εκλογικής νίκης, η παρέμβαση Παμπορίδη ενόχλησε. Σε συνέντευξή του στον Φιλελεύθερο ο κ. Παμπορίδης έθεσε θέμα ηγεσίας στον ΔΗΣΥ σημειώνοντας πως επί Αβέρωφ Νεοφύτου ο ΔΗΣΥ δεν έμεινε στις ράγες που θεμελίωσε η «ιστορική ηγεσία».

Κατά τον κ. Παμπορίδη σύγχυσαν τον υγιή πατριωτισμό με εθνικιστικό παραλήρημα παρασυρόμενοι από «ένα ακροδεξιό σχήμα». Είπε επίσης ότι ο κ. Νεοφύτου πολέμησε το ΓεΣΥ «αγνοώντας επιδεικτικά τη βάση». Μετά τη συνέντευξή του, ο κ. Παμπορίδης κατήγγειλε την εναντίον του κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα διασταύρωσε τα ξίφη του με τον υπεύθυνο της Διεύθυνσης Κυπριακού του ΔΗΣΥ, Χαράλαμπο Σταυρίδη, ο οποίος αρνήθηκε τα περί εθνικιστικής προεκλογικής.

Ο εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, μιλώντας στη «Χ» ανέφερε πως για την εκτίμηση των εκλογών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα διευρυμένη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου με «τη συμμετοχή πρώην βουλευτών και πρώην υπουργών», όπως τόνισε με νόημα.

Ερωτώμενος για ανάγκη συνεδρίου, ο κ. Δημητρίου ήταν κατηγορηματικός πως υπάρχει καταστατικό, αλλά και σώματα τα οποία λαμβάνουν τέτοιου είδους αποφάσεις.

Παλμύρης Δημήτρης