Εκνευρισμός στην Αστυνομία: Τα χέρια μας είναι δεμένα – Δεν εισακουστήκαμε ποτέ

Την αμέριστη συμπαράσταση του στα μέλη της Αστυνομίας που τραυματίστηκαν εν ώρα καθήκοντος, εκφράζει, σε ανακοίνωση του, ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ.

«Θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας που τραυματίστηκαν εν ώρα καθήκοντος,  αλλά και στους λειτουργούς του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ για τα χτεσινά έκτροπα. Το βράδυ της 18ης Ιουλίου, ζήσαμε για μια ακόμα φορά στιγμές ζωής ή θανάτου για τα Σώματα Ασφαλείας», προσθέτει.


Ο Κλάδος ζητεί άμεσα συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης αλλά και τον Αρχηγό Αστυνομίας για να τροχιοδρομηθούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε τα Σώματα Ασφαλείας να μπορούν να επιβάλουν το Νόμο απέναντι σε ταραξίες και εγκληματικά στοιχεία.

«Η Δαμόκλειος Σπάθη πάνω από τα κεφάλια των Αστυνομικών της πρώτης γραμμής από ποινικούς ανακριτές σε κάθε ενέργεια πάταξης της οχλαγωγίας και του εγκλήματος έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Τα χέρια μας είναι δεμένα. Στέλνουμε μήνυμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Πρόεδρο της Βουλής αλλά και σε όλους τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων ότι για να διατηρήσουμε την ευνομία του κράτους, για να κρατήσουμε τη Δημοκρατία, χρειαζόμαστε κάποια εφόδια τα οποία είναι, εκ των ων ουκ άνευ για Ευρωπαϊκά Σώματα Ασφαλείας», σημειώνει.

Όπως αναφέρει ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ, «πριν λίγους μήνες δεν εισακουστήκαμε, ούτε μας συναντήσατε για να σας τα αναφέρουμε ένα προς ένα τα προβλήματα».


«Τώρα έχουμε ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Να είστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε ότι πρέπει να γίνει για να υπερασπιστούμε έμπρακτα τα δικαιώματα των μελών των Σωμάτων Ασφαλείας», καταλήγει.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.