Εκπ. Τύπου Αστυνομίας για κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις: Μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα και στο πλαίσιο της λογικής

Οι κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις των πολιτών πρέπει να γίνονται μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα και στο πλαίσιο της λογικής ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, λέγοντας ότι όταν υπάρχει κατάλληλη αιτιολογία τότε οι αστυνομικοί δεν θα προβαίνουν οι καταγγελίες.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Χρίστος Ανδρέου τόνισε ότι οι έλεγχοι γίνονται για σκοπούς ασφάλειας και περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Για τους ελέγχους στις οικίες, σημείωσε ότι η αστυνομία μετά από μαρτυρία ή εύλογη υπόνοια ότι υπάρχουν περισσότερα άτομα από αυτά που διαμένουν σε ένα σπίτι, τότε οι αστυνομικές αρχές θα προβαίνουν σε ελέγχους και σε καταγγελίες για όσους παραβιάζουν το σχετικό διάταγμα.

Επίσης, σημείωσε ότι θα γίνεται εξώδικη καταγγελία η οποία αυξήθηκε από 150 στα 300 ευρώ, αλλά σε περιπτώσεις που μετά από έλεγχο διαπιστωθεί ότι μια καταγγελία είναι σοβαρής μορφής, τότε θα ανοίγεται φάκελος και θα οδηγείται ενώπιον δικαστηρίου και το χρηματικό πρόστιμο θα ανέρχεται μέχρι τις 3 χιλιάδες ευρώ ή 6 μήνες φυλάκιση.

Ακόμα είπε ότι οι παρατηρητές της γειτονιάς είναι πολίτες που εθελοντικά βοηθούν το έργο της αστυνομίας, σημειώνοντας ότι θα ενημερώνουν τις αρχές για το ποιοι ενδεχομένως παραβιάζουν τα σχετικά διατάγματα. Ξεκαθάρισε δε ότι δεν έχουν τη δικαιοδοσία να κτυπάνε τις πόρτες των πολιτών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.