Εκπαίδευση: Τα νέα μέτρα, τα κρούσματα στα Κάτω Πολεμίδια και οι αλλαγές που έρχονται

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τις χαλαρώσεις που θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Μαρτίου να είναι περιορισμένες.

Αναλυτικότερα, ανακοινώνοντας τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, είπε πως το Υπουργικό αποφάσισε με ισχύ από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου επαναλειτουργία της Α’ και Β’ Τάξης των δημοσίων και ιδιωτικών Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, με φυσική παρουσία των μαθητών, επαναλειτουργία ωδείων, φροντιστηρίων, εκπαιδευτικών κέντρων και άλλων απογευματινών δραστηριοτήτων, με φυσική παρουσία μέχρι δύο ατόμων, περιλαμβανομένου και του εκπαιδευτικού (1 μαθητής και 1 εκπαιδευτικός).

Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για τις απολυμάνσεις και την τήρηση των πρωτοκόλλων και η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη στα δυο δημοτικά σχολεία στα Κάτω Πολεμίδια όπου διαπιστώθηκε σημαντικός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της τοπικής σχολικής εφορείας.

Είπε ότι έγιναν αναπληρώσεις των εκπαιδευτικών εκεί που χρειαζόταν και ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Ανέφερε επίσης ότι σε χθεσινή συνεδρία όλων των εφοριών αποφασίστηκε όλα σε όλα τα σχολεία παγκύπρια θα αντικατασταθούν τα θρανία από διπλά σε μονά και ότι από τον Σεπτέμβρη όλα τα σχολεία θα λειτουργούν με μονά θρανία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.