Εκπαιδευτικές οργανώσεις για κυβερνητική πρόταση: Διαφοροποιήσεις προς τη θετική κατεύθυνση

Οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών έλαβαν τη νέα κυβερνητική πρόταση αργά το βράδυ και θα μελετηθούν στις σημερινές συνεδρίες των Διοικητικών Συμβουλίων των οργανώσεων, δήλωσε στον Άστρα ο γ.γ. της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους.

Ανέφερε ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις προς τη θετική κατεύθυνση σε σχέση με τις προηγούμενες προτάσεις αλλά η συνολική εκτίμηση θα γίνει σήμερα και αν χρειαστεί συνέλθουν τα όργανα των οργανώσεων και αύριο.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το περιεχόμενο του εγγράφου και του τρόπου αντιμετώπισης του, ο κ. Χαραλάμπους είπε ότι πάντοτε αυτό συνέβαινε όταν ερχόταν μία πρόταση, ωστόσο κυριαρχούσε η συλλογική απόφαση.

Τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των οργανώσεων των εκπαιδευτικών θα ενημερωθούν σήμερα για το περιεχόμενο της νέας πρότασης της κυβέρνησης, δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου.

Μιλώντας στον Άστρα είπε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν από τα αρμόδια όργανα των οργανώσεων τα οποία δεν αποκλείεται να συνέλθουν και το Σαββατοκυρίακο.

Σε ότι αφορά τα σχολεία ο κ. Λυσάνδρου είπε ότι θα λειτουργήσουν κανονικά και δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία από τους γονείς.

Στόχος όλων, επανέλαβε, είναι να ξεπεραστεί η κρίση.

Η νέα πρόταση της κυβέρνηση περιλαμβάνει κάποιες νέες ιδέες οι οποίες θα τεθούν προς αξιολόγηση στα Διοικητικά Συμβούλια των οργανώσεων, δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους.

Μιλώντας στον Άστρα είπε ότι υπάρχουν πτυχές που πρέπει να προσεχθούν διότι σε μια συμφωνία πρέπει να προσεχθεί η κάθε λέξη.

Ο κ. Σωκράτους διέψευσε ότι δεν παρευρέθηκε στη σύσκεψη του προεδρικού επειδή αποδέχεται τη νέα πρόταση και ότι τελεί υπό παραίτηση λόγω διαφωνιών.

Όλα αυτά είναι εκ του πονηρού, είπε, αφού λόγω κωλύματος δεν παρευρέθηκε στην σύσκεψη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy