Εκπαιδευτική ψυχολόγος: Εντείνονται τα περιστατικά παραβατικότητας στα σχολεία – Συμβουλές στους γονείς

Εντείνονται τα περιστατικά παραβατικότητας στα σχολεία ανέφερε η εκπαιδευτική ψυχολόγος Κάλια Λοϊζίδου.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ προέτρεψε τους γονείς να έχουν επικοινωνιακές δεξιότητες προκειμένου να αποκτήσουν σχέση εμπιστοσύνης με τα παιδιά και να μπορούν να ελέγχουν με ποιους συναναστρέφονται.

Έκανε λόγο για συνεχή αγώνα, σημειώνοντας ότι οι γονείς δεν πρέπει να παραδίδουν τα «όπλα», να λένε ότι είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση και ότι δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν.

Επίσης η κ. Λοΐζίδου είπε ότι η εγκληματικότητα στην Κύπρο εξελίσσεται σε πιο αργό επίπεδο, γιατί ακόμα υπάρχουν οι αρχές της οικογένειας.

Σημείωσε ωστόσο ότι τώρα μπορεί να θεωρείται απόμακρο για τα κυπριακά δεδομένα, το γεγονός ότι σε ΗΠΑ και Ευρώπη μπαίνουν στα σχολεία με όπλα, αλλά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό το φαινόμενο να φτάσει και στην Κύπρο σε 20-25 χρόνια.

Ακόμα σημείωσε πως σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το 50% των ατόμων που έχουν εμπλακεί έστω και μια φορά σε παραβατική συμπεριφορά και δεν είχαν τη σωστή διαπαιδαγώγηση, θα καταλήξουν να είναι ενήλικες με τοξική συμπεριφορά.

Η κ. Λοϊζίδου τόνισε δε ότι κάθε σχολείο πρέπει να έχει εκπαιδευτικό ψυχολόγο και να υπάρχουν παρεμβατικά προγράμματα για θέματα παραβατικής συμπεριφοράς.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy