Στο πλαίσιο της άσκησης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Τσιμεντοποιία Βασιλικού διοργάνωσε, σε συνεργασία με την Τροχαία Λάρνακας, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικών σχολείων με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή, με σκοπό την αποτροπή ατυχημάτων και τη γνώση ασφαλούς κυκλοφορίας.

Συνολικά 280 μαθητές των γειτονικών κοινοτήτων της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Τα παιδιά μάς δείχνουν τον δρόμο», από τις 9-11 Απριλίου 2019, στους χώρους των δημοτικών σχολείων.

Το πρόγραμμα ήταν χωρισμένο σε δύο φάσεις, θεωρητική και πρακτική. Η θεωρητική περιλάμβανε γενική ενημέρωση από τον Υπεύθυνο της Κοινοτικής Αστυνόμευσης Λάρνακας και αφορούσε τη σωστή χρήση ζώνης ασφαλείας του αυτοκινήτου και πώς μπορούν οι συνοδηγοί να προστατεύσουν τη ζωή τους από ατυχήματα. Το πρακτικό μέρος ολοκληρώθηκε με τη χρήση εκπαιδευτικού υλικού, όπως σήματα τροχαίας, προσομοίωση δρόμου με διάβαση κλπ.

Η οδική ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας θέμα για τα παιδιά και τους νέους και είναι σοφό να γίνεται ενημέρωση των παιδιών από μικρή ηλικία. Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού διοργανώνει συνεχώς εκπαιδευτικά προγράμματα για νέους, με σκοπό τη σωστή κυκλοφοριακή συμπεριφορά γύρω από τους δρόμους και τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται.