Εκπαιδευτικοί απογευματινών προγραμμάτων: Τα βολέματα, τα «κουτσομπολιά» και η δέσμευση… Αβέρωφ

Έχει παγώσει από πλευράς του κράτους οποιαδήποτε διάθεση για διάλογο, με αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών των απογευματινών και βραδινών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας, μέχρι να βολέψουν αυτούς που θέλουν, τόνισε η Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Καθηγητών Μουσικών Σχολείων, Άντρη Χατζηανδρέου.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΕκπαιδευτικοί των εν λόγω προγραμμάτων πραγματοποίησαν το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, την ώρα που συνεδρίαζε η επιτροπή ελέγχου για τη μετατροπή των τεσσάρων συμβούλων του προέδρου Αναστασιάδη σε έκτακτους υπαλλήλους αορίστου χρόνου.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΣΤΡΑ «Επικαιρότητα Αλλιώς», η κ. Χατζηανδρέου τόνισε ότι υπάρχουν «κουτσομπολιά» πως έχουν αφεθεί τα απογευματινά και βραδινά προγράμματα στο έλεος του Θεού μέχρι να σμικρυνθούν ή να δοθούν σε ιδιωτικές σχολές και πανεπιστήμια. Κάλεσε μάλιστα τους Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών να διαψεύσουν αυτά τα κουτσομπολιά.

Την ίδια στιγμή,  η κ. Χατζηανδρέου επισήμανε ότι από τις 11 Μαΐου δεν δέχεται να συναντηθεί μαζί τους ούτε ο Υπουργός Παιδείας, ούτε αρμόδιος λειτουργός, ενώ όπως είπε, ούτε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου υλοποίησε τη δέσμευσή του τον περασμένο Ιούνιο, ότι εντός μιας εβδομάδας θα δινόταν λύση στο πρόβλημα.

Ανέφερε επίσης ότι ο Διευθυντής Κοινωνικών Ασφαλίσεων οφείλει να εξετάζει με τον ίδιο τρόπο και δίκαια όλα τα αιτήματα που πάνε στο γραφείο του, λέγοντας ότι δεν γίνεται για κάποιους οι ενέργειες να γίνονται τσακ μπαμ, ενώ άλλοι να παλεύουν για 8 χρόνια στο δικαστήριο γιατί αναγκάστηκαν να δουλεύουν σε αγορά υπηρεσιών.

Πρόσθεσε ακόμα ότι πρόκειται για πολιτικό ζήτημα λέγοντας ότι δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα στο Υπουργείο Παιδείας ζητούν να καταργηθεί το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών στο οποίο βρίσκονται από το 2013 και να μετατραπούν σε εργαζομένους στο Υπουργείο Παιδείας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.